Transfercircus: Ajax strikt jonge Oost-Europese talenten

Ajax heeft zich versterkt met twee jonge Oost-Europeanen. Aan de 18-jarige Serviër Dejan Meleg ging een eeuwenlange transfersoap vooraf, de 15-jarige Vaclav Cerny is een Tsjech die zomaar uit de lucht komt vallen.

Met Meleg was Ajax al meer dan een jaar bezig. Eerst deed zijn Servische club FK Vojvodina Novi Sad moeilijk, vervolgens doken er aanvullende eisen in het contract van Meleg op, er was iets met opleidingsvergoedingen en werkvergunningen, de FIFA wilde zich ermee bemoeien, en meer van dergelijke soapontwikkelingen.

Uiteindelijk is Traditionsverein Vojvodina teruggekrabbeld en toch nog akkoord gegaan, in ruil voor een Ajax-tas met 500.000 euro. Aanvaller Dejan Meleg wordt gezien als een supertalent. Hij heeft voor 3,5 jaar getekend en zal eerst bij Jong Ajax gaan proefdraaien.

Roemrucht
Vaclav Cerny is een 15-jarige linksbenige rechtsbuiten die is opgeleid bij het roemruchte FK Pribram. De jeugdinternational zal in 2014 pas de overstap maken naar de jeugdopleiding van Ajax, omdat hij nu nog iets aan de jonge kant is.

Cerny heeft stage gelopen bij Hamburger SV, Juventus, Chelsea en Ajax, maar koos dus voor Amsterdam. De 15-jarige knul heeft al een zaakwaarnemer, David Nehoda, die in de Tsjechische pers liet weten: ‘We hebben uiteindelijk voor Ajax gekozen vanwege hun goede naam met jeugd. Naar de opleiding van Ajax gaan is een groot succes.’

We wensen Dejan en Vaclav uiteraard veel succes bij Ajax.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Transfercircus: Ajax strikt jonge Oost-Europese talenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.