Ajax Winterkwis: de officiële uitslag en prijsuitreiking

Het was een ongemeen spannende kerst- en nieuwjaarsperiode voor de Ajax-fans. Met name door de Ajax Winterkwis van Bas Bariton. Hier is de officiële uitslag en de huldiging!

Kwisredacteur Bas Bariton, tevens voormalig officieus wereldkampioen quizzen, is veilig en wel teruggekeerd van zijn geheime lokatie. Dagenlang heeft hij vraag voor vraag, feit voor feit en discussiepunt voor discussiepunt de Ajax Winterkwis doorgelopen.

Bas, zijn er nog dingen opgevallen? ‘Jazeker. Ik had het niveau van de Winterkwis behoorlijk opgekrikt in vergelijking met de Ajax Zomerkwis van afgelopen jaar. Het resultaat was meteen merkbaar. Minder Wikipedia, dus minder goede antwoorden.’

Missie geslaagd
Hoe erg is dat, Bas? ‘Helemaal niet erg. Het blijkt voor de bezoekers van dit blog niet mee te vallen als je een en ander niet een twee drie kan googelen. Missie wat mij betreft geslaagd.’

Zullen we naar de uitslag gaan?

Bas: ‘De kwisredactie heeft gewikt en beschikt en over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Met een imposante hoeveelheid van 15 Ajax-sterren is Daniël de terechte winnaar geworden van de Ajax Winterkwis. Hij heeft mensen als Joris van Laarhoven en Sean mijlenver achter zich gelaten!’

Onafhankelijk
Gefeliciteerd Daniël! De notaris heeft door middel van een onafhankelijke tombola de hoofdprijs getrokken: de prijs is een ‘eervolle vermelding’ geworden.

EERVOLLE VERMELDING: Daniël.

Nog iets opvallends te melden over de winnaar, Bas? ‘Daniël had een interessant foutje bij de Matthaei-vraag. De Overmars-blessure was namelijk in 1995 tegen De Graafschap, maar gebeurde wel in een duel met Matthaei. Antwoord dus wel fout, maar leuk geprobeerd. Het juiste antwoord was: hij bezorgde Jari Litmanen de enige rode kaart in zijn carrière.’

Heel interessant. Bas Bariton, wederom bedankt voor de prachtige kwis. Deelnemers, bedankt voor het meedoen. Dat is immers belangrijker dan winnen. Tot de volgende keer!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

10 reacties op “Ajax Winterkwis: de officiële uitslag en prijsuitreiking

  1. Nico

    Nu ik zie dat de prijs uiteindelijk ‘de eervolle vermelding’ is geworden, vind ik het toch jammer dat ik niet heb meegedaan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Daniël

    Bedankt voor de felicitaties!
    De strijd was hard maar fair.
    Ja die Rob Matthaei, klein foutje, een volgende keer kan het de eindoverwinning kosten.
    Het is een ware eer welke ik bij de eerstvolgende gelegenheid met volle overgave zal verdedigen.

    Bas bedankt!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Peter

    Schijnt dat Ajax Assaidi wil huren voor een half jaar?
    Lijkt me niet helemaal logisch,maar ja..zal wel

      /   Beantwoorden  / 
  4. Peter

    Wat denken jullie van de wedstrijd van 20 januari?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Mexx

    Als iedereen weer fit is na de lange reis uit Brazilië ga ik voor 3-1

      /   Beantwoorden  / 
  6. Peter

    Ik ga voor 4-0 . Heb net op EL zon onthutsend slecht Feyenoord gezien tegen Club Brugge.Als we volgende week scherp zijn en in een bomvolle Arena meteen gaan knallen met het publiek erachter geloof ik echt in een flink pak slaag dat we kunnen gaan uitdelen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Sean

      1-3 vor feyenoord

        /   Beantwoorden  / 
  7. Peter

    @Sean wat voor paddos waren dat afgelopen keer haha, moeten wel hele goeie geweest zijn als je serieus in de veronderstelling bent dat jullie gaan winnen zondag.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Sean

      Heb ze van je moeder gekocht.
      Waarom zou feyenoord niet winnen dan

        /   Beantwoorden  / 
  8. Peter

    Omdat wij veel beter zijn in de Arena.Punt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.