Supporters hebben nog alle vertrouwen in titel voor Ajax

Het overgrote deel van de supporters heeft nog alle vertrouwen in de landstitel voor Ajax. Liefst 61 procent van de Ajax-fans verwacht het derde landskampioenschap op rij, zo blijkt uit een volstrekt betrouwbare peiling op dit blog.

Het onderzoek onder vele representatieve supporters werd gehouden toen Ajax nog tien punten achterstand had op de nummer één. ‘Komt het nog wel goed’, was de onderzoeksvraag die aan de fans werd voorgelegd.

Van hen heeft 61 procent er nog alle vertrouwen in. Het grootste deel, 43 procent, stelt: ‘Iedere wedstrijd is vanaf nu een finale, maar Ajax kan dat en wordt kampioen’. Nog eens 18 procent denkt ‘Tuurlijk, nog even laten oplopen tot 14, 15 punten en dan gevalletje inhaalrace en titel pakken’.

‘Gaat hem niet worden’
Dat zijn cijfers die vertrouwen wekken voor een zonnig feestje in mei. Toch is niet iedere Ajax-supporter overtuigd van de winst. Zo stelt een kwart van de fans ‘dit gaat hem niet worden’. En 14 procent denkt dat het ‘lastig’ zal worden om alsnog de schaal in de lucht te steken, aldus ons objectieve onderzoek.

Daarbij moet wel worden benadrukt dat de achterstand tien punten bedroeg toen het onderzoek werd gehouden, terwijl Ajax nu nog maar zes punten achterstaat op tijdelijk lijstaanvoerder PSV. Met de topper van zaterdag tussen Ajax en PSV op het programma wordt dat verschil natuurlijk alleen nog maar kleiner.

Keihard
Conclusie: met zulke keiharde cijfers, voortgekomen uit volstrekt onafhankelijk en betrouwbaar onderzoek, kan het met Ajax dit seizoen niet meer misgaan.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.