Ajax-fans vinden PSV minst leuke club van Nederland

Ajax-fans vinden PSV met afstand de minst leuke club van Nederland. Dat blijkt uit een betrouwbare peiling van Ajax.blog.nl. Op de tweede plaats volgt Feyenoord, ADO Den Haag staat derde op de lijst van vervelende eredivisieclubs.

Liefst 35 procent van de Ajax-supporters noemt PSV de minst sympathieke voetbalclub. Daarmee scoren de Eindhovenaren een stuk slechter dan Feyenoord. De klassieke rivaal van Ajax krijgt van slechts 22 procent van de Ajacieden een duim naar beneden.

ADO Den Haag komt op de derde plaats van onsympathieke clubs, met 7 procent van de stemmen. Daarna volgen Vitesse (6 procent) en FC Utrecht (5 procent). Met 4 procent scoort PEC Zwolle vreemd genoeg ook opvallend hoog.

Hekel
FC Groningen eindigt verrassend op de laatste plaats en zou dus de leukste Nederlandse club na Ajax genoemd kunnen worden. Slechts één representatieve Ajax-supporter antwoordde in de peiling de grootste hekel aan de ploeg van trainer Robert Maaskant te hebben.

Check hieronder het officiële eindklassement van de minst leuke clubs van Nederland volgens Ajax-fans.

1. PSV (35%)
2. Feyenoord (22%)
3. ADO Den Haag (7%)
4. Vitesse (6%)
5. FC Utrecht (5%)
6. PEC Zwolle (4%)
7. FC Twente
8. Heracles (3%)
9. Roda JC
10. Willem II, RKC Waalwijk (2%)
12. VVV Venlo, AZ
14. NEC, Heerenveen (1%)
16. NAC Breda
17. FC Groningen (0%)


De clubs zijn gerangschikt van hoogste percentage Ajax-fans die de club het minste leuk vinden tot laagste percentage Ajax-fans die de club het minste leuk vinden. Bij gelijke percentages is gekeken naar het aantal absolute stemmen. De leukste club van Nederland volgens Ajax-fans (vraag niet meegenomen in onderzoek) is Ajax.

Diese Angaben sind wie immer ohne Gewähr.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

23 reacties op “Ajax-fans vinden PSV minst leuke club van Nederland

  1. Hahaha

    Dat kan ik wel begrijpen saaie club geen sfeer geen opleiding enz

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mark78

    Kan ik ook wel inkomen. Alleen maar voor veel geld kopen, geen eigen jeugd en totaal geen eigen stijl. Gisteren was het weer bedroevend slecht.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mannan

    ja dat kan ik ook wel begrijpen.. als je de ranglijst ziet haha

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ola

    Wa denken jullie wat wij in Eindoven de minst leuke club in nedeland vinden haha wat een onderzoek van niets! Bij jullie gaat het anders wel lekker nie! welke plaats staan jullie in de competitie?

    Groeen uit Eindhoven

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Welke plaats staan jullie in de poule?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Mark78

        Waar stonden jullie de afgelopen twee seizoenen ondanks de hulp van de gemeente?

          /   Beantwoorden  / 
  5. Ron

    Ola: leer typen!!

    Oog: meld je ff!! Ff over de jeugd van PSV kletsen… Je stokpaardje: kijk wat jullie trainer roept;
    Al vroeg in het seizoen blijkt het niet te werken. Beloften als Peter van Ooijen en Marcel Ritzmaier komen tekort. ‘Het zijn jongens die net komen kijken’, stelt Advocaat, die in de voorbereiding nog hoog van ze op gaf. ‘Je kunt ze gebruiken als invaller, niet voor de basis. In december moeten we gaan praten en kijken wat het beste voor ze is.’

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Oog aka Jona komt alleen hier als het goed gaat met PSV of slecht gaat met Ajax net als die twentebeffer gewoon negeren die stumpers.

        /   Beantwoorden  / 
  6. oog

    Helemaal trots op dit resultaat. Toch een teken dat de Ajaxfans het meest bang zijn voor de sportieve prestaties van PSV. Groningen wordt op dit moment naar hun status het minste serieus genomen. Feyenoord is blijkbaar weer in opkomst.
    .
    Overigens ben ik niet Jona. Als ik de PSV Blog zou runnen dan was daar echt wel meer activiteit geweest. Al zal ook ik de productiecijfers van Marco niet kunnen halen. Hulde Marco.
    .voldoende kwaliteit hebben om
    En de jeugd? PSV A1 heeft Ajax A1 vanmiddag nog op verdere achterstand gezet. PSV A1 en Feyenoord A1 zijn samen de koplopers. Ajax A1 is niet meer dan grauwe middenmoot.
    .
    De opmerking van Advocaat moet je zien als reactie op uitspraken van die jeugd dat ze zichzelf al als gelijkwaardig zien. En dat zijn ze nog niet. Hoewel ze aardig meekomen en al regelmatig in wedstrijden meedoen. Memphis, Ritzmaier, Van Ooijen en Locadia hebben wel al laten zien dat ze het niveau aan kunnen. Slechts nog een kwestie van ervaring. Deze vier komen er wel.
    .
    Wat kan Ajax daar momenteel tegenover zetten? Weinig instromende jeugd. En wat kan Ajax daar momenteel tegenover zetten? Weinig indrukwekkende jeugd tot nu toe dit seizoen. Lukoki en dan houdt het wel op. En Lukoki kan je al geen instromende jeugd meer noemen. Dus waar is die nieuwe Ajaxjeugd?
    .
    Niet in de A1, niet in jong Ajax en niet in het eerste. En dan is de gemiddelde leeftijden van de A1 en het belofteteam ook nog lager bij PSV dan bij Ajax.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark78

      Oog waar blijft die psv-jeugd? Bij Ajax staan ze al lang in het eerste en zijn er zelfs al weer jeugdspelers verkocht. Bij psv komen ze er niet eens in. Er zijn twee spelers geblesseerd en er wordt al over aankopen gepraat. Zelfs Manolev en Hutchinson krijgen de voorkeur. Dat zegt genoeg over de kwaliteit van de jeugd. Dat de A-jeugd van psv een keer wint zegt heel weinig, het gaat erom welke spelers er doorbreken en bij psv is dat al heeeeeeeeeeeel lang geen enkele jeugdspeler.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Ola

    Haha te dikke vingers voor die kleine knopjes!
    Wel grappig dat Ajax achter een jeugdtalent van PSV zit!

      /   Beantwoorden  / 
  8. R

    Hahaha.. Wel grappig dat opnieuw een PSV talent weg wil… Zélfs naar Ajax wil!!
    Oog: advocaat wil aan het eind kijken wat het beste voor ze is. Dat betekent: jullie komen niet in mijn plannen voor!!
    Maar nee: meneer oog gaat gelijk over Ajax beginnen… Ik heb het totaaaaal niet over de jeugd van Ajax nu! Ik heb het over jóu beweringen dat de PSV jeugd zoveel beter is, en ik heb jou gezegd dat PSV een trainer binnen haalt die jeugd geen kans gaat geven! Daar gaat het om! Dus niet gaan vergelijken… Ajax jeugd is écht knudde, deugd nix van!! (*sarcasme*)
    Ik heb die zogenaamde talenten zien voetballen, oa in de beker… Comedy van de bovenste plank!!
    Waar de Ajax jeugd is?? Kijk wat er de afgelopen tijd is doorgebroken en al in het buitenland loopt… Het bewijs dat het daar wel goed mee zit hoor, no worry’s… En je brengt niet elk jaar 5 / 6 talenten voort die gelijk het eerste in komen! Dus zeg het maar: wat heeft PSV oooooit voortgebracht? Affelay?? Dan houdt het wel op ( jouw woorden).
    Laatste opmerking… Waarom reageer je hier en niet op je armzalige PSV blog? Daar staat m’n reactie nl ook… Mán, wat een afgang!!! Je zou hier niet meer komen, weet je nog?? Dat jullie PSVers hier reageren zegt genoeg hoe jullie juist met ins bezig zijn! Jullie arrogantie richting bv Feyenoord… Jullie kampioenswedstrijd. Spelers van PSV die hun vriendjes influisteren dat ze niet naar Ajax moeten gaan ( terwijl degene zelf nú nog baalt dat Ajax hem niet haalde (narsingh)).. Supporters die roepen dat wij arrogant zijn maar er zelf niet vies van zijn… Das de reden dat “wij” zo’n hekel aan PSV hebben.. En zo zijn er vele feyenoorders en tukkers die die mening delen

      /   Beantwoorden  / 
  9. oog

    Dag Ron, ik ben weer weg want wat kan jij van een discussie een nutteloze tijdbesteding maken. Zonde van mijn tijd om op jouw reactie in te gaan. En voor de rest;
    A) wat maakt het uit waar ik reageer. Hier is het gesprek gaande, dus hier reageer ik.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Ola

    Pffff zo is dat! Het Is maar voetbal ik ben er ook weg van! Te serieuze shit hier! Gr.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Ron

    HIJ IS WEG!!! JOEHOE! Kan er weeeeer niet inhoudelijk op ingaan… Tja.. Mijn bron komt van PSV zelf.. De hoofdtrainer. Moeilijk te weerleggen. Loser voor de derde keer, oog! JIJ het gesprek gaande??? Wahahaha! Ga je talent tonen op je kansloze PSV blog

      /   Beantwoorden  / 
  12. Mark78

    Ja Ron het is wel weer duidelijk. Zodra het moeilijk wordt vlucht hij weer weg.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Feyenoordisdebeste

    Vind dat ajax een goede jeugd heeft maar toch heeft feyenoord beter
    Vind dat dit gewoon te sterk overdrijven is
    Daarom hier bij de topclubs welke spelers in de basis staan en uit de eigen jeugd komen
    Feyenoord: lamprou de vrij Martins indi clasie vilhena boetius
    Ajax: Vermeer van Rhijn blind eriksen babel
    Psv: Bouma
    Twente: Brama
    Vitesse: velthuizen van Ginkel hofs Janssen propper

      /   Beantwoorden  / 
  14. Ron

    Feyenoord is gewoon op de goede weg! Punt

      /   Beantwoorden  / 
  15. Ron

    Mark78… Lekker laten gaan.. Dadelijk komt ie terug!! :)

      /   Beantwoorden  / 
  16. Emc2

    Stelletje calimero’s hier zeg. Het gaat lekker met een club, de spelers zijn DUIDELIJK beter dan het hele elftal van Ajax bij elkaar en er wordt weer flink gehaat. Maar niet gevreesd, Ajakkes is in Eindhoven ook niet erg geliefd!

      /   Beantwoorden  / 
  17. Ron

    Emc2…. Héél Eindhoven?? PSV wordt van Amsterdam tot aan de achterhoek gehaat!

      /   Beantwoorden  / 
  18. Mark78

    Emc2, dat hebben we gisteren niet gezien, net als in de afgelopen drie seizoenen. En weer geen CL dit jaar? Ik weet niet waar je zo trots op bent calimero?

      /   Beantwoorden  / 
  19. held

    Dit is wel een heel achterhaalde discussie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.