Ajax Zomerkwis vraag 24: Prati, Sormani en Casagrande?

Het is zomer, het is warm, het is Ajax: hier is de Ajax Zomerkwis van Bas Bariton!

Onze vaste kwisredacteur Bas Bariton blijft maar gaan met zijn vragenparade. Nog een paar triviale feitelijkheidjes en dan is het alweer gedaan. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!

Bas, daag onze parate kennis uit met vraag nummer 24:

Wie horen op de puntjes thuis: Prati, Sormani, (…), Casagrande, (…).

Weet u het? Zet het antwoord in een reactie en verdien die drie legendarische Ajax-sterren. Wie de meeste sterren heeft, maakt mogelijk kans op een prijs. Dat kan zomaar een gloednieuwe Sana 1.4 zijn, maar ook een eervolle vermelding.

Morgen het antwoord, en voorlopig alweer de laatste Ajax-vraag!

Het antwoord op de vraag van gisteren:

Noem minimaal 4 van de 5 bijnamen die Ajax-legende Dennis Bergkamp kreeg van de Arsenal-supporters.

Antwoord: de 5 juiste bijnamen zijn: Iceman, non-flying Dutchman, Bergy, Dennis the Menace en God.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

17 reacties op “Ajax Zomerkwis vraag 24: Prati, Sormani en Casagrande?

  1. Carlosv

    Chiarigu en Ravanelli.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Carlosv

      1968/69 Europacup I Finale AC Milan 4 – 1 Ajax Amsterdam – Prati (3x)& Sormani
      .
      1973 UEFA Super Cup Finale AC Milan 1 – 0 Ajax – Chiarigu
      .
      1992 UEFA Cup Finale Torino 2–2 Ajax – Casagrande (2x)
      .
      1996 UEFA Champions League Finale Ajax 1–1 Juventus – Ravanelli

        /   Beantwoorden  / 
  2. Oog

    Den Boer en Ravanelli

      /   Beantwoorden  / 
  3. Oog

    Hoi Carlos, Ik hou het op de spelers die in Europacupfinales gescoord hebben tegen Ajax
    .
    Prati en Sormani in 1969
    Den Boer in 1988
    Casagrande in 1992
    Ravanelli in 1996
    .
    In de andere finales hield Ajax de nul.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Carlosv

      Dat zou heel goed kunnen!
      Ik zat enkel te denken aan Italiaanse spelers.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Oog

        Ik zat ook op de Italiaanse lijn maar kwam niet tot een verband. Chiarugi wel knap gevonden. Maar niet echt een finale.

          /   Beantwoorden  / 
  4. Peter

    Wat Italiaanse lijn betreft het schijnt dat Anita misschien vertrekt naar AC Milan , Vurnon is nu net een van die spelers die heel belangrijk voor Ajax is, maar dit is wat ik gisteren bedoelde op een gegeven moment gaan ze toch wel het geld lonkt dan teveel he…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Oog

      Op zich ligt dat niet aan Anita. Het komt niet door hem dat Ajax zo zwaar op hem leunt. Eigenlijk zou een speler als Anita gewoon één van de jongens moeten zijn. Wordt wel een hap uit de selectie genomen als Anita en Janssen vertrekken. Schone lijkt me een prima speler om erbij te hebben. Maar als hij één van de trekkers van Ajax moet worden dan gaat het geheel wel heel erg richting subtop.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Anita vind ik zwaar onderschat. Met weinig lopen altijd de bal bij de juiste man. En blijft jagen!

          /   Beantwoorden  / 
  5. Peter

    @Oog Als Anita weg gaat is dat een aderlating maar zal heel eerlijk zijn en jij bent dat volgens mij ook maar je kan toch niet ontkennen dat Janssen nooit uit de verf is gekomen bij Ajax.Ik ben echt niet de persoon die natrapt dus ook niet bij Theo maar eerlijk gezegd is het nooit echte liefde geweest tussen Theo en Ajax.Denk ook dat hij bij Vitesse meer op zijn plek is omdat daar ook zijn hart ligt.Het zou ook kunnen dat Overmars iets uit de hoge hoed gaat toveren nog en dat Ajax al die tijd iets heeft achtergehouden omdat ze andere prioriteiten hadden. Niet dat ik geloof dat ze Anita kwijt willen maar als ik naar het middenveld kijk met Anita Schone De Jong en Eriksen zie ik Janssen ondanks zijn routine niet echt als een gemis.Als Rajkovic en Assaidi echt komen vind ik dat ook zeer positief te noemen. Maar aan de andere kant als Anita dan vertrekt en ik denk dat ze dan een behoorlijk bedrag voor hem vangen hoop ik wel dat ze dat geld direct besteden aan een vervanger die minstens net zo goed zo niet beter is al zal dat best een lastige zoektocht worden. Of zal Ajax met dit gegeven daar al min of meer mee bezig zijn. Dat is hetgeen wat mij soms frustreert wij zijn maar leek vergeleken met de (ex)profs die het bij Ajax voor het zeggen hebben maar als wij dit inzien dan moeten die gasten toch ook een stapje verder denken. Om met Van Gaals woorden te spreken zijn wij nu zo slim of hun zo dom? hehe…….

      /   Beantwoorden  / 
  6. Peter

    Wakker worden Ajax jullie houden zeker 15 miljoen aan de CL over en dan nog eens wat miljoenen aan die tv rechten van FOX.Ga me nu niet vertellen met al dat geld dat er nog niet een aantal behoorlijke versterkingen gehaald kunnen worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Peter dat is het probleem bij Ajax het duurd altijd veel te lang. Narsingh hadden we ook allang moeten hebben en nu heeft onze concurent uit Eindhoven hem binnen.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Peter

    @Hahaha helemaal mee eens ik heb regelmatig met kromme tenen gezeten. Toch heb ik wel het idee dat er bij Ajax nog wel wat gebeuren.
    Zondag gaan we sowieso al een heel ander Ajax zien met Derk en Christian erbij, let maar op die 3 punten is heilig thuis.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Die zijn er nog niet bij!

        /   Beantwoorden  / 
  8. Peter

    @Ron ja zag net inderdaad dat Eriksen en Boerrigter nog niet bij de selectie zitten wel balen dat had ik wel verwacht…hoop dat ze snel weer fit zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Ajax1900

    Ik volg via twitter realtime berichten uit 1940. Met twitterberichten wordt dan een beeld gegeven van de situatie alsof het nu 72 jaar geleden is. De huidige situatie bij Ajax lijkt wel op de situatie van Engeland in augustus 1940. Met opzet niet vol in de tegenaanval maar met onderbezetting aanvallen pareren om het zo lang mogelijk vol te houden en ondertussen opbouwen voor de eindoverwinning. Ook Ajax kiest er voor om (tijdelijk) niet vol de strijd aan te gaan. En helaas is dat ook niet mogelijk. Destijds kreeg de leiding in Engeland de trotse steun van de achterban ondanks zware verliezen die vaak op dat moment ook beperkt had kunnen worden als meer tegenwicht was geboden. Ajax mag hopen dat ook zij de steun houdt als op korte termijn verlies wordt genomen.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Oog

    En de laatste vraag is?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.