Nieuw thuisshirt Ajax is wit met rode baan

Op de drukbezochte eerste openbare training van Ajax was ook het nieuwe thuistenue voor de fans te bewonderen. Wat valt op aan het nieuwe thuisshirt? Een analyse.

Er zijn gelukkig veel overeenkomsten met het Ajax-thuisshirt in vroeger jaren. Zo is het shirt nog steeds wit en heeft het een rode baan. Ook is het Ajax-logo nog steeds op het tenue te zien. Verder beschikt het shirt – al naar gelang – over korte en lange mouwen. Modieus afgekleed wordt het geheel met een wit broekje en witte kousen.

Maar er zijn ook nieuwigheidjes: zo is het volgens Adidas het eerste Ajax-thuisshirt met drie geborduurde gouden sterren. In de nek zijn de drie prachtige Amsterdamse Andreaskruisen te zien. Het tot weemoed stemmende oude Ajax-logo is verwerkt in de rode baan op het shirt, volgens Adidas ‘met een subtiele printtechniek’.

Fancy
Adidas heeft een fancy filmpje gemaakt om het nieuwe shirt – overigens met de drie bekende strepen op de mouwen – te presenteren. Check it out en oordeel zelf:

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

6 reacties op “Nieuw thuisshirt Ajax is wit met rode baan

  1. Oog

    Lukoki had in de wedstrijd tegen Huizen een wit shirt onder zijn shirt. Geen idee waarom want het was redelijk warm tijdens de wedstrijd. De komende maanden zal dat echter bij veel meer spelers gebeuren. En dat combineert heel lelijk met de hals van het Ajaxshirt. Geeft heel sterk bij de schouders het idee van hemdbanden bij het rode vlak. Zonder ondershirt oogt het wel strak. Mooi shirt voor zomervoetbal(lers). Van oktober tot april zal het shirt vooral het hemd zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  2. boray120

    Ajax fans: We hadden heel weinig tijd om te stemmen voor Ajax, een belangrijke overwinning in de enquête! Als fans, we moeten deze tijd nemen om het einde! Ga in op de link en stem zo veel Ajax! Door te klikken op de “back” / “Refresh” / “kleur weer”, kunnen we wijzen op geen einde! Hier is de link- ‬https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDZSd3dORnVTb056RlBMQ2NsVVZ0cEE6MQ#gid=0

      /   Beantwoorden  / 
    1. Oog

      Het maakt me verder weinig uit want wat kan het belang zijn van een enquete dat via googledocs gedaan moet worden. Maar pas wel op voor spam ellende of erger als je naar de link gaat. Sowieso vaag als een onbekende op verschillende locaties enkel met een link komt. En dat al gedurende enige tijd.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Max

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nieuwe shirt mooie vind dat het shirt van voorgaande jaren. Door de v-hals oogt het shirt wat moderner. Ook zijn de subtiele randjes aan het einde van de mouw een stuk mooier en minder oudbollig dan de dikke rand die er eerst zat. Het logo verwerkt in de rode verticale baan is prachtig!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Ja ik vind het ook een mooie thuis-shirt het is een keer iets anders normaal hebben we altijd een witte shirt met een rode baan in het midden.

        /   Beantwoorden  / 
  4. ajax shirt

    Het is inderdaad een mooi shirt geworden alhoewel het natuurlijk heel erg raar blijft dat Adidas haar eigen merk boven het Ajax “merk” zet door de strepen. Voor de sponsor is het shirt dus niet heilig, hier zou je vraagtekens bij kunnen zetten.

    Maar verder een mooi shirt!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.