Geen nieuws: Ajax populairste club van Nederland

Ajax-fannetje

Ajax-fannetje (Foto: Photochiel)

Het is eigenlijk geen nieuws, maar toch kan het geen kwaad om het ook op deze plaats nog maar eens te herhalen: Ajax is de populairste club van Nederland. Dat blijkt nu ook uit een heus onderzoek. Van de gerenommeerde en degelijke Forschungs- und Beratungsunternehmen Sport+Markt  uit het saaie en lelijke Hamburg nog wel. Onduidelijk is overigens nog hoe representatief dit Duitse onderzoek is.

Uit de jaarlijkse Club Postition Matrix Index (CPM-index) van Sport und Markt blijkt dat 7,1 miljoen Nederlanders zich verbonden voelen met Ajax. Dat is liefst 46 procent! Waarvan is niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk van de 17 miljoen bondscoaches in Nederland. De Duitse onderzoekers hebben in hun lab naast ‘populariteit’ ook nog ‘imago’ en ‘financiële prestaties’ in de reageerbuis gegooid. Even schudden, und dann gibt es: Ajax Amsterdam! Op de CPM-index betekent dat ruim 3000 kostbare punten.

Verdienstelijk
Op een straatlengte achterstand op de toonaangevende ranglijst van de Hamburgers staan de provincieclubs PSV (spreek uit: Pee Es Vau) en FC Twente op 2 en 3. De Rotterdamse voetbalvereniging Feyenoord staat op een verdienstelijke vierde plaats met toch nog bijna 2200 CPM-puntjes. De redactie van Ajax.blog.nl zegt: Ajax, niet flauw doen en, hup, een felicitatietelegram naar de Kuip. De volledige ranglijst – met Vitesse Arnheim op 15 en RKC Waalwijk als hekkensluiter – is terug te vinden op bijvoorbeeld de site van Het Parool.

Lekker Puh
Overigens moeten de Ajax-fans enigszins terughoudend zijn met het trekken van lange neuzen naar Eindhoven. Want Ajax mag dan wel de populairste (en beste!) zijn van Amsterdam en Eindhoven, het hardnekkige gerucht gaat altijd nog dat PSV enorm populair is in Brazilië. Het is volstrekt onduidelijk waarom. Mogelijk dankt Puh Es Vuh zijn vermeende populariteit aan het waardeloze optreden van Stan Valckx in de wedstrijd Nederland-Brazilië op het WK van 1994 (bekijk hier de schokkende beelden).

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

12 reacties op “Geen nieuws: Ajax populairste club van Nederland

  1. Toni

    Het is toch wel tragisch dat Feyenoord 5 procentpunt meer fans heeft dan PSV en Twente, en toch minder CPM-punten! Haha wat een losers.

      /   Beantwoorden  / 
  2. pietje puk

    Ik snap wel dat we de meest populaire club van Nederland zijn want we spelen het mooiste voetbal!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Paul

    hahaha,zit je nog wel eens op ,mediacourant

      /   Beantwoorden  / 
  4. pietje puk

    Wij zijn Ajax Wij zijn de beste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  5. jarno

    tipisch gevalletje “glorie hunters”lijkt mij.

      /   Beantwoorden  / 
    1. pietje puk

      Ajax heeft de meeste fans en toeschouwers al jaren jammer voor jou als dat je steekt als feyenoorder maar das jou probleem.Zijn feiten he??
      Ik heb dit al eerder vermeld we zijn nu eenmaal beter en zullen dat ook altijd blijven.Geen woorden maar daden zeggen jullie maar doe dat dan ook.
      Eerst maar ff ook 3 sterren op het shirtje krijgen ( moeten jullie dus behoorlijk wat keer de titel voor binnenhalen ) en 4 keer de Europa cup 1 winnen bv dus dat gaat niemand van deze generatie meer mee maken want daar heeft Feyenooit nog minstens 2 eeuwen voor nodig.
      Helaas pindakaas Jarno!

        /   Beantwoorden  / 
      1. jarno

        wees maar blij met die sterren, is tenslote het enigste waar een ajaxcied trots op kan zijn.

          /   Beantwoorden  / 
        1. pietje puk

          Jarno ben jij nu zo dom of wij zo slim???????
          Ajax kan trots zijn op de volgende feiten:
          De meeste titels, de meeste europacups 1, de meeste knvb bekertitels,
          meeste kampioenen in de jeugd het mooiste voetbal de meeste fans in binnen en buitenland en…. we staan niet zoals jou cluppie onder curatele en… we eindigen nooit op de tiende plaats zoals jou cluppie vorig jaar en dan ook nog roepen geen woorden maar daden hahahaha yeah right!!!
          das nog het allerstomste jullie roepen dit al jaren maar uiteindelijk presteren jullie minimaal.
          Ajax cant be stopped onthou dat nu eens en voor altijd ik zal je alvast een voorspelling doen aankomend seizoen worden we weer kampioen en ik schat Feyenooit zonder Guidetti niet verder in dan de vierde plek. Mark my words zal je aankomend seizoen nog regelmatig aan dit berichtje herrineren zodat je niet kan zeggen dat achteraf makkelijk praten is ik meld het je nu al en tis niet dat ik erop kick ofzo maar gok dat volgend jaar geen mooi seizoen voor jullie gaat worden Psv gaat hoge ogen gooien en denk dat Az en Twente ook boven jullie eindigen.Good luck Jarno

            /   Beantwoorden  / 
          1. jarno

            het is niet te hopen dat jullie op plek tien eindigen…. anders kunnen ze direct het zooitje sluiten.

              /  
  6. Paul

    Robben moest een bal in het doel schieten,maar dat lukte hem niet.De strandbal was te licht

      /   Beantwoorden  / 
  7. Rebel

    Tuurlijk, feiten hahaha wat ook feiten zijn is dat Amsterdam en Ajax de meest gehaatte stad en club in Nederland is. En om jullie neuzen is voor de zoveelste keer duidelijk te maken, het heeft niks met jullie prijzen te maken maargoed, je kan het 10x zeggen, 100x,1 miljoen keer, begrijpen doen jullie het nooit.

    Iets inrelevants maar misschien begrijpen jullie het dan wel, al was PSV, Twente van mijn part RKC Waalwijk de club met de meeste prijzen hadden we nog steeds een grafhekel aan jullie gehad.

    En ja, ik ben een trotse Feyenoorder in hart en nieren en of ze prijzen winnen of niet, het blijft me cluppie en zo is onze hele aanhang.

    Mocht het ajax ooit financieel slecht gaan en lage resultaten boeken dan praten we wel nog een keer want dan opeens is jullie aanhang verdwenen.

    Dus… conclusie, ik ben echt absoluut niet jaloers op de prijzen die ajax heeft behaald, ik heb gewoon een grafhekel aan 020 en ajax, punt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Peter

      Steeds meer van dit soort trieste hersenloze gasten op die blogs.Vinden ze het gek dat bijna iedereen weggaat.Ik heb ook mijn buik ervan vol.Alleen maar ruzie en schelden en gefrustreerde ventjes.Ik vind het wel goed zo.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.