Anita’s tip: voorstelling over Ajax-kabel uit 1996

Anita's theatertip (foto: Paul Blank)

Het is weer bijna weekend dus tijd voor een culturele tip. Ajax-middenvelder Vurnon Anita raadt ons aan om de theatervoorstelling Kabel te bezoeken, over het legendarische conflict in 1996 tussen de zwarte en witte spelers van Ajax.

Voor de jongeren onder ons: de Kabel was de benaming voor een groep van vijf Ajax-voetballers van Surinaamse afkomst, die midden jaren ’90 zowel voor Ajax als het Nederlands elftal speelden. Het ging om  Winston Bogarde, Edgar Davids, Patrick Kluivert, Michael Reiziger en Clarence Seedorf.

Tijdens het EK van 1996 zou er een breuk zijn ontstaan tussen de zwarte en witte spelers bij het Nederlands elftal, resulterend in de historische uitspraak van Edgar Davids: ‘Hiddink should stop putting his head in some players’ asses’.

Conflict
Theaterliefhebber Vurnon Anita legt op Twitter uit waarom iedereen deze voorstelling moet zien: Theatervoorstelling ‘Kabel’ gaat over het conflict tijdens het EK 1996. Kom naar de voorstelling!

Het stuk wordt gespeeld door Urban Myth. Op 22 april is er een try-out in het Bijlmerparktheater, op 29 april wordt er voor het echie gespeeld in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Starring: Kenneth Herdigein, Raymi Sambo, Noraly Beyer, Lucretia van der Vloot en rapper Blaxtar.

‘Jasje uit’
Check hieronder een trailer van de voorstelling, met Kenneth Herdigein als Winston ‘jasje uit’ Bogarde.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Anita’s tip: voorstelling over Ajax-kabel uit 1996

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.