Cruijff: cruciale weken breken aan voor Ajax

'Allemaal instappen'

Er breken cruciale weken aan voor Ajax, zo heeft Johan Cruijff laten weten in zijn column in De Telegraaf. Intussen wordt Theo van Duivenbode nadrukkelijk genoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Volgens de eeuwige nummer 14 moet er snel worden gehandeld bij Ajax: ’Anders gaat er weer een seizoen verloren.’ Cruijff ziet tevreden toe op de opmars die Ajax de afgelopen weken heeft ingezet. Maar, zegt het fenomeen:

‘Hopelijk wordt deze opmars niet verstoord door de interne problemen. Deze week benoemen de leden de nieuwe bestuursraad en zodra die geïnstalleerd is, moet er doorgepakt worden richting het eerste elftal. De komende vijf weken zijn namelijk beslissend voor het volgend seizoen.’

Voetbalgedeelte
De Verlosser dringt aan op snel handelen van de huidige Ajax-leiding: ‘Er moet meteen een interim-directeur worden benoemd, die de komende weken het hele voetbalgedeelte kan begeleiden. Waardoor uitgevoerd kan worden wat moeten worden uitgevoerd. In relatieve korte tijd moet er heel veel worden gedaan.’

Intussen wordt gefluisterd (d00r Jack van Gelder) dat Theo van Duivenbode de opvolger wordt van Steven ten Have als voorzitter van de RvC. Van Duivenbode werd eerder in een peiling van Ajax.blog.nl al naar voren geschoven als belangrijkste kandidaat na Katja Schuurman.

Aegon
Ook uit de koker van Van Gelder kwam het nieuws dat Aegon het sponsorcontract met Ajax wil verlengen. Aegon, dat onlangs nog liet doorschemeren van de deal af te willen vanwege alle bestuursperikelen en zelfs een rare advertentie plaatste waarin tot eenheid werd opgeroepen, is blijkbaar na zes overwinningen op rij weer Ajax-supporter geworden.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.