Cruijff gaat naast Ajax ook Mexicaanse club verlossen

(Foto: Jaec)

Opvallend nieuws vanuit Mexico: Chivas Guadalajara heeft Johan Cruijff aangetrokken als adviseur om de kwakkelende voetbalclub uit het slop te trekken. Heeft El Salvador hier wel tijd voor?

Chivas Guadalajara is een echte Mexicaanse Traditionsverein met 11 landstitels, maar dit seizoen gaat het er hopeloos aan toe. De club staat met 2 punten onderaan in de Mexicaanse competitie en heeft al 13 wedstrijden op rij niet gewonnen. Dan valt het bij Ajax allemaal nog wel mee.

De directie besloot daarom Johan Cruijff als adviseur aan te trekken. De Verlosser wordt zaterdag in het stadion in Guadalajara gepresenteerd en de Mexicanen hebben er zin in, blijkt uit de officiële website van de club:

Helpen
‘Gezien onze constante zoektocht naar verbetering, nodigt Chivas jullie uit om een van de beste spelers en coaches in het internationale voetbal te verwelkomen. Hij komt de club helpen. Met zijn komst hopen we een belangrijke impuls te geven aan de ontwikkeling van de club en om van Chivas het beste team van de wereld te maken.’

Je zou zeggen dat Johan Cruijff ook in Amsterdam nog wel het nodige te doen heeft, maar blijkbaar kan de levende legende een en ander wel combineren. Als commissaris bij Ajax stapt hij binnenkort op, maar hij blijft – mogen we toch hopen – nog wel als adviseur bij Ajax beschikbaar.

Ling
Daarnaast is Cruijff natuurlijk ook nog intensief betrokken bij zijn Cruyff Foundation, is hij bondscoach van het Catalaanse elftal en is hij full-time orakel.

Wat precies de reden is dat Cruijff zich ineens met Guadalajara gaat bemoeien, horen we wellicht zaterdag. Mogelijk heeft de portemonnee van de steenrijke eigenaar van de club, de Mexicaanse zakenman Jorge Vergara, ermee te maken. Of Vergara zich erg heeft verdiept in de manier waarop de revolutie van Cruijff bij Ajax zich heeft ontwikkeld, is zeer de vraag.

Het is niet duidelijk of Cruijff van plan is om zaterdag meteen Tscheu La Ling mee te nemen naar Mexico.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Cruijff gaat naast Ajax ook Mexicaanse club verlossen

  1. Hahaha

    Ik heb liever dat hij z’n eigen met Ajax bezig houdt. Ik ben benieuwd wat Derksen hier vannavond van vind.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.