Nostalgie rond derde afscheid Danny Blind bij Ajax

Blind met zonnebril (foto: High Profile)

Danny Blind is voor de derde keer vertrokken bij Ajax, maar wennen doet het toch niet. Na al het gegooi met modder en geklaag is het goed om bij zijn afscheid nog eens stil te staan bij een van de hoogtepunten van Danny Blind bij Ajax.

De eerste keer dat Blind bij Ajax vertrok was in 1999, toen hij stopte met voetballen. Het afscheid van Danny, samen met Jari Litmanen, zorgde voor duizenden betraande oogjes in de Amsterdam Arena. De tweede keer dat Blind bij Ajax vertrok was in 2006, na een niet al te geslaagd seizoen als hoofdtrainer van Ajax.

Het derde vertrek van Blind was donderdag, na een ook niet al te succesvolle periode als technisch directeur van Ajax.

Zonnebril
Nu valt er best wat te mopperen of klagen over Danny Blind. Sinds hij zijn kicksen in 1999 aan de wilgen hing, is hij niet bepaald een garantie voor succes gebleken. Hij zou wel eens nieuwe scheermesjes mogen kopen. Hij lijkt met zonnebril een beetje op Peter La S. Hij zou binnen Ajax ‘Scholletje’ worden genoemd omdat hij behendig langs alle problemen glipt. En waarom noemde hij zijn zoon Daley?

Eminent
Maar laten we niet vergeten dat de Zeeuw aanvoerder was van Ajax in de jaren 90. Een eminente aanvoerder zelfs, die in 1995 zijn verantwoordelijkheid niet ontliep toen hij op een mooie donderdagochtend de beslissende strafschop tegen Gremio inschoot en Ajax zo de Wereldcup bezorgde.

Check de beelden hieronder…

Danny, bedankt.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Nostalgie rond derde afscheid Danny Blind bij Ajax

  1. Michael

    Deze penalty weet ik nog goed we mochten op de basisschool alleen de penalty’s zien met grote tegenzin van onze meneer Frank hij was namelijk voor de lampjes. Wel jammer dat Daley niet de kwaliteiten heeft van zijn vader.

      /   Beantwoorden  / 
  2. ikmoetwelwerken voormijngeld

    “Beide vertrekkende directeuren, die tot 18 november 2013 onder contract stonden, krijgen ’slechts’ enkele maandsalarissen mee. Blind kwam na eerdere functies bij Ajax in 2008 terug van Sparta. Sturkenboom, die 25.000 euro per maand opstrijkt en inmiddels al drie weken vakantie opnam, trad op 18 november 2011 in dienst bij Ajax. “

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.