‘Ajax moet Chivu en Messi kopen’

Ajax moet nog deze winterstop Christian Chivu (Internazionale) en Lionel Messi (Barcelona) kopen. Dat vindt één derde van alle Ajax-fans, zo blijkt uit een uiterst betrouwbare peiling op dit blog. Met Chivu en Messi in de basis zou Ajax inderdaad nét dat stukje extra kunnen brengen om de titel te halen.

Christian Chivu wordt het meest door de Ajax-fans begeerd. Liefst 34 procent van alle supporters ziet de Roemeense oud-Ajacied graag terugkeren in de defensie, die bij Ajax dit seizoen niet echt op volle toeren draait. Naar verluidt twijfelt Chivu tussen Real Madrid en Ajax. Mocht Jan Vertonghen na dit seizoen inderdaad vertrekken (Bayern München, Manchester United, Arsenal, Tottenham Hotspur en Newcastle United zijn allemaal into Jan, schijnt) dan is rodekaartenverzamelaar Chivu natuurlijk een hele fijne vervanging.

Uit de representatieve peiling op dit blog blijkt dat 31 procent van de fans graag een transfer van Lionel Messi tegemoet ziet. Messi zou inderdaad voor wat aanvallende impulsen kunnen zorgen, zeker nu Derk Boerrigter er nog wat langer uit ligt. Maar de vraag is of Barcelona wel bereid is om de kleine Argentijn te laten gaan. En zo ja, dan zal zeker de hoofdprijs worden gevraagd.

Wie hebben de Ajax-fans nog meer op het oog qua wintertransfer?

Doorgroeipotentieel
Bijna één op de vier supporters wil dat Heerenveen-aanvaller Luciano Narsingh wordt aangeschaft, die aan een extreem goed seizoen bezig is. Het is nog geen Messi, maar doorgroeipotentieel bezit hij wel. Misschien is Ajax nog wel wat vroeg, aan de andere kant: 24 procent van de Ajax-fans can’t be wrong.

Volgens een kleine minderheid van de fans hoeft Ajax helemaal niemand te kopen deze winter. We hebben immers jeugd, zegt 14 (!)  procent. Goed punt. Nog eens 14 procent wil binnen afzienbare tijd Oussama Assaidi (Heerenveen) in de Arena zien. Hm, kan.

Favela
De overige in deze uitzonderlijk betrouwbare peiling voorgelegde namen scoorden mager. Jeffrey Gouweleeuw (Heerenveen) komt op 10 procent, Deens supertalent Lucas Andersen op 4 procent en Braziliaan Luan Michel de Luza moet met een schamele 2 procent nog maar even blijven oefenen in zijn favela.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

16 reacties op “‘Ajax moet Chivu en Messi kopen’

  1. Remy

    Ik zou zeggen verkoop sulejmani jansen enoh vertonghen en vd wiel haal
    Narsingh, Henriksen, Yilmaz en chivu en je.hebt een super team
    Vermeer/cilissen
    Ligeon chivu alderweireld boilesen
    Henriksen
    Eriksen/serero klaasen/bouy
    Narsingh yilmaz boerrigter

    Ebicilio.en.blind.wegdoen
    Fisscher, denswil, ligeon, van rhijn, gravenberch allen bij het
    Eerste.zetten als wissels en.zo nu en dan inlaten vallen.

    Ook lodeiro mag weg

      /   Beantwoorden  / 
  2. diego

    messi :) :)
    veel ste duur
    onbetaalbaar voor een nl club

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Holleeder komt binnenkort vrij die betaald wel voor Messi hij heeft nog wel wat zwart geld ergens in een zwitsers kluis.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Meersche Helden

    Who-the-fuck is Messi?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Nico

    Graag iemand met overgewicht. Huidige selectie is te licht.

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      jeroen verhoeven geen optie ?

        /   Beantwoorden  / 
  5. Mark78

    Haha Twenteforever. Verhoeven is niet de beste keeper, maar het is lastig om een echt talentvolle keeper jarenlang te behouden als derde keus. Het zou beter zijn om een oude ervaren keeper op die plek te zetten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      ha Mark ,ik speelde in op het woord overGEwicht ..hahah ipv overwicht.snap je hem nou ??/ lol/vandaar verhoeven de voormalige pizzaboy .

        /   Beantwoorden  / 
  6. Mark78

    Ja Twenteforever die snapte ik uiteraard wel, Nico gebruikt het verkeerde woord. Maar gezien afgelopen seizoen kan het toch wel riskant zijn en punten kosten om een hele matige derde keeper te hebben.

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      jouw verhaal klopt Mark .Tegenwoordig mag je als topclub wel drie keepers van niveau hebben .de derde bij voorkeur een ervaren iemand die alles al meegemaakt heeft .

        /   Beantwoorden  / 
      1. Mark78

        Ja inderdaad Twenteforever. Dan heb je in ieder geval iemand die er meteen staat als het nodig is en daarnaast iemand die met zijn ervaring van waarde kan zijn buiten het veld voor de jonge keepers.

          /   Beantwoorden  / 
  7. vvv

    Messi en Chivu en dat meent blijkbaar een derde van het Ajaxpubliek? Malloten.Je denkt toch niet dat zulke jongens bij Ajax willen voetballen, de vierde club van Nederland, geen CL, ook geen beker dit jaar. Daarnaast houden die van een fijn publiek en niet een stelletje mafketels die bij de eerste de beste tegenslag beginnen te fluiten.Oh ja en welk bestuur moet zich daar mee bezig houden……sweet dreams luitjes.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Meersche Helden

      Heb jij nou echt geen leven? Moet je zo nodig als een klein kind afgeven op Ajax en ben je nou echt zo dom om te denken dat mensen dit serieus invullen?
      natuurlijk heb je gelijk, maar geloof me, in het buitenland is Ajax de grootste en enige club van NL. Messi weet niet beter dan dat Ajax in de laatste twintig jaar 19 keer kampioen is geworden. Hij was bijna zelfs verhuurd aan Ajax jaren terug. Chivu heeft beloofd terug te keren en ik zie het nog wel gebeuren. Dus ga alsjeblieft iets nuttigs doen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. arie

        zegt meer over Messi dan over ajax

          /   Beantwoorden  / 
  8. vvv

    Dus ik ben dom omdat mensen blijkbaar nog iets dommers invullen. Tja denk daar maar eens over na Meersche Helden….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Meersche Helden

      Dat vraag ik aan jou of je zo dom bent, daar moet jij over nadenken. Maar het komt inderdaad naïef en dom over om die ‘domme’ antwoorden serieus te nemen en vervolgens als een schoolmeester tegen te spreken. We weten allemaal dat Messi onhaalbaar is, het is gewoon een grapje van die mensen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.