Van Gaal: stekker uit Ten Have trekken is niet netjes

Foto: Paul Blank / postproduktie

Louis van Gaal heeft gesproken. Na maandenlange onrust rondom zijn persoon en een welverdiende rondreis in China heeft Louis zich voor het eerst publiekelijk uitgelaten over de Ajax-crisis. Dat deed hij in Nieuw-Vennep, waar een voetbalveldje voor de stichting Spieren voor Spieren werd geopend. 

Van Gaal deed – zoals gebruikelijk - enkele interessante uitpspraken. Hij zei onder meer ’contact te hebben met Cruijff en veel contact met Steven ten Have.’

Van Gaal zei veel bewondering voor Ten Have te hebben, vooral omdat hij Steven ten Have blijft. ‘Die man krijgt echt ongelooflijk veel over zich heen. En toch blijft hij gewoon Steven ten Have. Dat vind ik heel knap. Dat lukt niet veel mensen onder zo’n enorme druk.’

Zelfs Louis van Gaal schijnt er nooit in te zijn geslaagd om onder grote druk Steven ten Have te blijven.

Stekker
Van Gaal vindt het verder geen punt om het verloop van de strijd bij Ajax rustig af te wachten: ‘Als ik de stekker er nu uithaal, dan trek ik ook de stekker uit Ten Have. Dat is natuurlijk niet netjes.’

‘Ik merk wel dat ik de laatste tijd weinig aanbiedingen meer krijg. Het moet dus ook weer niet te lang duren. Maar ik noem geen termijn. Voor Ajax heb ik nog wel even geduld. Ik zou namelijk nergens anders directeur willen worden.’

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

7 reacties op “Van Gaal: stekker uit Ten Have trekken is niet netjes

  1. Rob

    “Zelfs Louis van Gaal schijnt er nooit in te zijn geslaagd om onder grote druk Steven ten Have te blijven.” Hele leuke grap Marco, leuk gevonden.
    Misschien had je bij dit berichtje ook kunnen melden dat van van Gaal ook contact heeft gehad met Cruijff. Dat stond verder op in het originele bericht. Lijkt mij nogal opmerkelijk.

      /   Beantwoorden  / 
      1. jur

        Wel typisch dat het -of nu de uitleg van de achtergrond van het meninsverschil door Van Gaal of Cruyff juist is- in beide gevallen is omdat Cruyff op zijn pik is getrapt. Door Cruyff aangehaalde reden is natuurlijk van de zotte over zijn graf willen regeren. Feit was dat hij geen trainer meer was bij Barca en Van Gaal wel. Van Gaal deed wat hem goed leek. Kan Cruyff het niet mee eens zijn, maar om dat nu als disrespect te zien of daardoor een hekel aan iemand te krijgen…

          /   Beantwoorden  / 
        1. warco

          Natuurlijk is Cruijff geen heilige en ook hij maakt fouten . Maar feit is dat beide heren de afgelopen jaren aangegeven hebben niet met elkaar door 1 deur te kunnen .
          Cruijff heeft van het toenmalige Ajax bestuur opdracht gekregen Ajax voetbal technisch weer op de rails te krijgen , en als je dan achter zijn rug om van Gaal als Directeur aanstelt , dan weet je dat er oorlog komt . Ten Have en Co , samen met het kliekje pluche klevers binnen Ajax , hebben hun hand overspeelt door te denken dat Cruijff na het aanstellen van van Gaal wel zou opstappen .
          Nu is het totale chaos binnen de club , en dat is te danken aan het kliekje Coronel en Ten Have en Co . Dat kan maar 1 ding betekenen , dat pluche klevende kliekje en Ten Have en Co moeten opstappen . Het is zo simpel , toch !

            /   Beantwoorden  / 
        2. warco

          Natuurlijk is Cruijff geen heilige en maakt ook hij fouten . Maar in dit geval is het totaal niet belangrijk wie er gelijk heeft in dit welles nietes spel . Feit is , dat beide heren hebben aangegeven de afgelopen jaren , niet met elkaar door 1 deur te kunnen .
          -
          Cruijff is gevraagd door het Ajax bestuur om Ajax voetbal technisch weer op de rail te zetten . Als dan achter de rug van Cruijff om de andere 4 leden van de RVC van Gaal aanstellen als directeur , dan weten ze dat er een conflict met Cruijff komt .
          Ten have en Co hebben hun hand overspeeld door ervan uit te gaan dat Cruijff wel op zou stappen na het aanstellen van van Gaal als Directeur .
          Nu is het hommeles binnen Ajax en proberen Ten Have en Co , gesteund door het kliekje pluche klevers onder aanvoering van Coronel , Cruijff alsnog op een zijspoor te krijgen .
          Inmiddels is wel duidelijk dat het grootste gedeelte van de ledenraad en de fans zich achter Cruijff hebben geschaard .
          Er is in deze maar 1 verliezer , en dat is Ajax

            /   Beantwoorden  / 
          1. Rob

            Op het eerste gezicht komt het overtuigend over Warco. Maar er zit toch meer achter.
            Cruijff is niet door het bestuur gevraagd, hij is ze door de strot gedwongen door o.a. Van Praag en Van Duivenbode, die daar zo een eigen agenda bij hadden. Het idee van het technisch platform kwam ook van Van Praag terwijl hij had kunnen weten dat dit binnen de structuur van Ajax tot problemen zou leiden. In zekere zin was Cruijff daarbij een pion.
            Coronel kun je niet verwijten een pluche klever te zijn. In ieder geval is er geen link met Ten Have en co, immers Coronel zou zo-wie-zo na de leden vergadering van het toneel zijn verdwenen, voor hem valt niets te plakken.

              /  
          2. warco

            Coronel heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij een flinke aversie tegen Cruijff heeft . Na dat duidelijk was wat de lijn Cruijff zou gaan worden , heeft hij alle registers open getrokken om Cruijff te beschadigen en zwart te maken . Zelfs nu zijn rol officieel is uitgespeeld heeft hij op de achtergrond nog een adviserende rol bij zijn pluche klevende vriendjes , met maar 1 doel , Cruijff buitenspel te zetten .

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.