Toen Ajax de Wereldcup nog wel eens won…

Weinig voetbalfans zullen er echt wakker van liggen, maar in Japan wordt op dit moment het mini-toernooi om de Wereldbeker gespeeld. Voor wie de uitslag niet wil weten, even de ogen dicht: de finale zal gaan tussen het Braziliaanse Santos en ‘ons eigen’ Barcelona. De winnaar wordt, verrassend, Barcelona.

Ondanks de deelname van topclubs als Kashiwa Reysol en All-Sadd is dat Wereldbekertoernooi toch een toernooi van niks. Hoeveel mooier was de strijd om de hoogste voetbaleer niet in bijvoorbeeld 1995, toen Ajax na een indrukwekkend bloedeloze 0-0 tegen Gremio de Wereldcup pakte.

Maar nog veel mooier was de Wereldcup die Ajax in 1972 won door met 3-0 te winnen van Independiente. Nog even genieten, met dank aan de NOS.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Toen Ajax de Wereldcup nog wel eens won…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.