Ajax bindt AZ dankzij Klasse-Lasse aan zegekar

Ajax heeft, zoals voorspeld, vrij eenvoudig gewonnen van AZ. In Alkmaar werd het 3-1. We peilen de reacties na afloop van de wedstrijd.

Ajax had, vooral in de tweede helft, een karrenvracht aan kansen. Met name Kolbeinn Sigthórsson onderscheidde zich door een aantal fenomenale mogelijkheden om zeep te helpen. Desondanks bleef Polen-Flop Milik op de bank.

Opzienbarend was het spel van Klasse-Lasse Schöne én invaller Anwar El Gazi, die de wedstrijd opluisterde met een schitterende treffer. ‘Een prima middag dus’, aldus onze huisanalist. ‘Nu op naar PSV, volgende week.’

Tevreden
Ajax-trainer Frank de Boer was een tevreden man. Hij vond dat Ajax wel zes goals had kunnen maken, en dat is opvallend, want vorige week zei hij nog dat Ajax – Vitesse wel in 7-7 had kunnen eindigden.

Anwar El Gazi droomt intussen al van de Champions League.

Het laatste woord is aan AZ-trainer en Ajax-legende Marco van Basten.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.