Ajax na 1-1 bij Vitesse vrijwel kampioen: de beelden

Toegegeven: onze prognose voor afgelopen weekeinde zat er dit keer nogal lelijk naast. Toch is het kampioenschap na het 1-1 gelijkspel van Ajax bij Vitesse weer een stapje dichterbij gekomen. Aanstaande zondag kan PSV hoogstpersoonlijk Ajax kampioen maken als het thuis Feyenoord weet te verschalken.

Het was het wedstrijdje wel in de Gelredome. Met name in de eerste helft leek het er warempel op alsof Vitesse wel degelijk toestemming heeft gekregen om de voorrondes van de Champions League te halen.

Gelukkig waren de Arnhemmers na één helft een beetje moe en kon een rondtikkend Ajax met ouderwets gemak een 1-1 mee naar Amsterdam nemen. Voor de fans die het hebben gemist of die vanwege vakantie of werk in het buitenland verblijven, bijvoorbeeld op missie in Mali of all-inclusive in Tunesië: check hier de samenvatting.

Ajax-trainer Frank de Boer was na afloop relatief kritisch over de eerste helft.

De Boer had veel lof voor de altijd bescheiden Ajax-keeper Jasper Cillessen.

Daley Blind mist (net als Ricardo van Rhijn) de vermoedelijke kampioenswedstrijd door een vrij terechte gele kaart.

Ook bij Studio Voetbal werd Vitesse-Ajax uiteraard geanalyseerd. Jack van Gelder had een gewaagde uitspraak: het zou ‘een wedstrijd met twee gezichten’ geweest zijn.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.