Jong Ajax gaat slecht, maar heeft wel Wang

Om nou te zeggen dat het goed gaat met Jong Ajax in de Jupiler League: nou nee. De toekomst van Ajax staat momenteel zeventiende in de prestigeloze tweede divisie met 14 punten en verloor gisteravond maar weer eens thuis van De Graafschap (1-2).

Het was de zevende nederlaag op rij voor Jong Ajax. Hier past enige stilte.

Gisteren verscheen bij de NOS al een artikel waaruit blijkt dat trainer Alfons Groenendijk het allemaal niet zo ziet zitten. Groenendijk verbruikte al bijna VIJFTIG spelers in Jong Ajax en kampt momenteel met een spelerstekort vanwege de interlandperiode. Wij van Ajax-Blog schreven eerder ook al over je reinste competitievervalsing.

Chinese invasie
Is het dan allemaal kommer en kwel? Nee, dat niet. Tegen De Graafschap debuteerde onze eigen Ajax-Chinees Chengkuai Wang. Hij moet de Amsterdammers voorbereiden op de aanstaande invasie nu de geruchten aanzwellen dat Ajax volgend seizoen een Chinese shirtsponsor zal hebben.

De jonge Wang was na zijn debuut in ieder geval uitzinnig van vreugde.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Jong Ajax gaat slecht, maar heeft wel Wang

  1. Held

    Het basiselftal bestond uit drie spelers die te goed moeten zijn voor de beloften. Vermeer, Sana en de Sa. Verder vier spelers die vast onderdeel van Jong Ajax zijn. Martina, Tete, Vermey en Kuipers. Dan twee spelers die moeiteloos mee zouden moeten kunnen. Hendriks die nu een basisplaats bij De Graafschap zou hebben gehad en De Bondt die een jaar geleden al als groot talent debuteerde bij Jong Ajax. Dan hou je twee spelers over die net komen kijken bij de beloften. Anderson een toptalent uit de A1 en Wang een toptalent uit China. Dan miste Jong Ajax gisteren keeper Mickey maar daarvoor speelde Vermeer dus geen gemis. De overige drie jong Ajaxspelers die ontbraken waren Bazoer, Riedewald en Lobotka. Voor Bazoer speelde De Sa. Riedewald is normaal een reservespeler dus die werd niet echt gemist. Alleen Lobotka ontbrak en werd vervangen door De Bondt. Dat was de enige verzwakking in het team van gisteren. Dat leverde dan een team op waartegen De Graafschap vrij makkelijk overeind bleef. Dat valt tegen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.