Lunchduelsyndroom kost Ajax punten tegen Utrecht

Ajax heeft in het competitieduel tegen FC Utrecht niet echt de kater van Real Madrid kunnen wegspoelen door de fans een wervelend doelpuntenfestijn voor te schotelen. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Ajax-trainer Frank de Boer was teleurgesteld, maar ook in staat de positieve punten te belichten: ‘We hebben vijf open honderd procent-kansen gehad, daar moet je er twee van verzilveren en dan staat hier een andere coach.’

Daarbovenop telde De Boer ook nog ‘twee bijna honderd procent-kansen. Check het hele interview met de Ajax-trainer hieronder.

Eerbetoon
Onze redacteur ter plaatse vielen drie dingen op:

1. Ajax lijkt nog steeds niet af van het zogeheten lunchduelsyndroom. Vorig seizoen verloor de landskampioen dertien punten in wedstrijden om 12:30 uur, het seizoen daarvoor waren het er zelfs veertien. Dit seizoen staat de teller alweer op vier.

2. Fabian Sporkslede viel (zoals voorspeld in onze verder ietwat afwijkende Prognose) verdienstelijk in, hoewel hij wel verantwoordelijk was voor de 1-1 door de bal in eigen doel te koppen.

3. Het eerbetoon in de tweede helft van de F-Side en de South Crew voor het Ajax-fanblad De Meersche Helden, dat dreigt te moeten verdwijnen door vergunningenabracadabra van Stadsdeel Zuidoost.

Foto: @JustinVilleval

 

Frank de Boer, hoe sta je hier?

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Lunchduelsyndroom kost Ajax punten tegen Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.