LinkspootLorrie steelt de show bij Ajax-Roda JC

Ajax heeft de derde opeenvolgende 4-1 overwinning in de competitie geboekt: net als tegen NEC (4-1) en Excelsior (4-1) werd het ook tegen Roda JC 4-1. Volgende week is Ajax-RKC. Vermoedelijke uitslag: 4-1.

Het was natuurlijk de wedstrijd van Lorenzo Ebecilio. LinkspootLorrie, zoals hij door Jan Vertonghen werd genoemd, kwam in de beroerde eerste helft in het veld voor Miralem Sulejmani, die in zijn 150ste duel voor Ajax schijnbaar zwaar geblesseerd naar de kant moest.

In het stadion klonk al gesteun en gezucht, want de jonge Ebecilio is niet bepaald bezig aan het seizoen van zijn grote doorbraak. Toen hij vervolgens ook nog de 0-1 inleidde, klonk zelfs gefluit.

Deksels
Nu mag een supporter zeker mopperen en klagen, maar een Ajacied hoor je niet uit te fluiten. Hoe dan ook werd er in de tweede helft gelukkig maar weer eens uit een ander vaatje getapt.

Drie keer scoorde ‘die dekselse Ebecilio’, zoals Evert ten N. ‘s avonds meende te moeten zeggen. En drie maal fraai, van afstand en nog wel met zijn ‘verkeerde been’. Hoe deksels!

Prutser
Sommigen spraken na afloop van het duel van een ‘hattrick’ van Lorenzo, maar dat is natuurlijk een misverstand.

 Tussendoor was er namelijk nog een doelpuntje van de sluwe Vurnon Anita, die de bal in de rebound voorbij Roda JC-keeper Mateusz ‘Prutser’ Prus werkte.

Het leek dus wel op een hattrick, maar het was helaas geen ‘zuivere hattrick’, laat staan een ‘loepzuivere hattrick’ of een ‘hattrick uit het boekje’.

Vedette
Met de legendarische 2-6 nederlaag van PSV tegen FC Twente is Ajax weer een stap dichter bij de eerste plaats gekomen.

Dan geven we nu het woord aan de nieuwe Ajax-vedette: Lorenzo Ebecilio.

 

Ook altijd leuk: de visie van Siem de Jong. Tijdens het interview ziet hij zijn broer Luuk de 4-0 in Eindhoven maken.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “LinkspootLorrie steelt de show bij Ajax-Roda JC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.