Voorbeschouwing en prognose Ajax – Willem II

Na een slechte pot tegen ADO moet Ajax vandaag de drie punten pakken om in de buurt van PSV te blijven. Van oude-Ajacied Mitchell Dijks kregen we te horen dat De Boer zijn selectie waarschijnlijk op straftraining heeft gezet en hopelijk brengt dat de focus terug in het team. Laten we meteen maar beginnen met de voorbeschouwing.

Nieuws

Nieuw contract voor El Ghazi

Ajax heeft in ieder geval twee spelers in de selectie die een flinke dosis extra moraal hebben gekregen van Overmars. Cillessen en El Ghazi tekenden allebei een nieuw contract deze week. De doelman tot 2018 en El Ghazi tot 2019. Frank de Boer zal hier heel blij mee zijn, eerder deze week bekende de trainer dat hij verlangt naar een stabielere selectie. In ander nieuws: Jaap Stam is de beoogde opvolger van Frank de Boer, maar dat plan gaat wat lastig worden: Stam is namelijk gestopt met zijn trainerscursus bij de KNVB omdat de trainer van Jong Ajax ‘niet in de schoolbanken wil zitten’. Waarschijnlijk zal Wim Jonk de opvolger worden als Stam nog geen papiertje heeft op het moment dat De Boer vertrekt.

Blessures

Vorige week zondag werd El Ghazi wakker en had de vleugelspits zoveel last van zijn lies dat hij niet kon spelen tegen ADO. De blessure is hardnekkig want een week later kan De Boer hem weer niet opstellen. Het lijkt erop dat De Boer met Kishna en Schöne op de vleugels zal zetten. Ohja, Zimling is ook geblesseerd, maar daar ligt niemand echt wakker van om eerlijk te zijn. Door de twee blessures zitten Menig en Bazoer wel bij de selectie.

Bij Willem II zijn zover bekend geen blessures, trainer Jurgen Streppel kan zijn sterkste elftal opstellen vanavond.

Prognose

Een gelijkspel tegen ADO is altijd even schrikken. Helemaal omdat de uitslagen van de afgelopen weken in de Eredivisie goed waren, 4-1 tegen Heerenveen, 4-0 tegen FC Dordrecht, 3-1 tegen de Eagles. Maar dit is, op zijn Co Adriaans,  scorebordjournalistiek. Het voetbal in deze wedstrijd was vaak slecht en uw huisanalist zat vaak genoeg te vloeken tegen de televisie uit frustratie. De voorspellingspoll van deze week is daardoor wel te verklaren, een schrikreactie bij de meeste stemmers zorgt ervoor dat op dit moment een 1-2 overwinning voor Willem II veruit de meeste stemmen heeft. Begrijpelijk, Willem II is de laatste weken goed in vorm en zeker Armenteros is de doelpuntenmachine van de Tilburgers die verantwoordelijk is dat ze op de 8ste plek in de competitie staan. Toch denkt uw huisanalist dat de straftraining, de schrik en zeker de boosheid van De Boer dat het team eindelijk wakker is geschud. Dat ze door de wedstrijd tegen ADO nu beseffen dat het niveau omhoog moet om dit jaar kampioen te worden. De prognose: Een moeilijke wedstrijd maar Milik prikt toch weer zijn doelpuntje mee maar opnieuw kan Ajax de nul niet houden. 2-1 Winst voor Ajax.

Wat gaat Ajax doen tegen Willem II dit weekend?

  • Nipte winst, Milik redt Ajax met een late 2-1 (23%)
  • Drie punten pakken, makkie 4-0 (22%)
  • Opnieuw een gelijkspel (9%)
  • Behoorlijk geschrokken van vorige week: 1-2 winst voor Willem II (46%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.