Match Day: Ajax – Sc Heerenveen

Na twee weken wachten gaat vandaag de Eredivisie weer verder, vanavond staat Sc Heerenveen op het programma in de Arena. En opnieuw heeft Frank de Boer zijn doelstelling voor de rest van 2014 duidelijk gemaakt: PSV moet voor het einde van het jaar ingehaald zijn. Maar het lijkt er niet op dat deze week de eerste stap gezet kan worden want de Eindhovenaren spelen uit tegen FC Groningen. Altijd lastig maar in principe moeten ze daar winnen. En datzelfde geldt voor Ajax vanavond tegen de Friezen.

Blessures

Frank de Boer wil voor de kerst weer boven PSV staan (beeld: Ajax TV)

Het was even schrikken dit weekend want de ziekenboeg stroomde behoorlijk vol. Eerst viel Schöne uit voor Denemarken, kreeg Serero last van zijn hamstring en kon Lucas Andersen tandjes tuffen in de wedstrijd tegen Roemenië. Gelukkig zijn de drie inzetbaar vanavond. Frank de Boer kan dus over de hele selectie beschikken en ook Viktor Fischer komt eraan. Ajax maakte bekend dat de Deen mee gaat naar het trainingskamp in Qatar.

Bij Sc Heerenveen beschikt Dwight Lodeweges over de complete selectie, dus het ziet er naar uit dat ook daar de basis-elf zal starten.

Voorberschouwing

Bij Ajax is vanavond de vraag wie er in de spits gaat starten, Milik of Sigthorsson. Tegen Cambuur gebruikte Frank de Boer nog het kunstgras als reden om de Pool te starten. Vanavond speelt Ajax op gras dus volgens die logica zou Sigthorsson moeten starten. Milik gaf zelf gisteren nog aan dat hij denkt dat hij in de basis gaat starten vanavond. Frank de Boer weet het zelf nog niet.


De statistieken zijn in het voordeel van Ajax, 16 gewonnen 3 gelijk en 3 verloren thuis tegen Heerenveen.

Prognose

Deze week is de poll tot nu toe een beetje vaag. In de eerste helft van de week dachten de meesten nog dat Heerenveen zou gaan winnen met 1-2. Maar naar het eind van de week toe kozen toch de meeste mensen voor een makkelijke overwinning, 3-1. Uw huisanalist deelt deze week de prognose op in tweeën.Sigthorsson kon tegen Tsjechië weer niet tot scoren komen terwijl Milik tikte er twee in voor Polen. Als Milik in de basis staat dan wint Ajax redelijk makkelijk, 3-0. Maar start Sigthorsson dan blijft Ajax steken op een 1-0 of misschien net een 2-0 overwinning. Punt van aandacht is de verdediging. Veltman heeft er flink van langs gekregen in de media de afgelopen week, ook van uw huisanalist, en hij moet laten zien dat hij daarvan leert. Geen ‘Frank de Boertjes’ vanavond, de nul houden is al een hele uitdaging.

Stemmen op de poll kan nog, die sluit vanavond om 20:30

De uitslag van Ajax-SC Heerenveen:

  • Gelijkspel (7%)
  • Sinkgraven gaat helemaal los, 1-2 voor Heerenveen (33%)
  • Eitje, 3-1 (40%)
  • Taaie tegenstander, 1-0 voor Ajax (20%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.