Match Day: Ajax – FC Dordrecht

Ronde 11 in de Eredivisie, oktober zit erop dus nu de gebruikelijk dip voorbij is moet Ajax deze maand de achterstand op PSV zien goed te maken. Aangezien die vanavond thuis tegen ADO spelen moet Ajax vanavond gewoon drie punten pakken.

Het is de eerste Ajax – FC Dordrecht in 20 jaar tijd, dus in het verleden behaalde resultaten zijn totaal niet van toepassing op deze wedstrijd. Wat we wel kunnen zeggen is dat de ploeg van Ernie Brandts het niet goed doet de laatste tijd. Ze scoren de minste doelpunten in de Eredivisie, 9 doelpunten in 10 competitiewedstrijden. Met 5 punten staan ze op de 17de plek, 2 punten boven Heracles Almelo.

Kolbeinn staat vanavond weer in de basis Foto:@KSigthorsson

Opstelling

Tot zover ziet het er behoorlijk gunstig uit voor Ajax en op papier zou deze wedstrijd gemakkelijk gewonnen moeten worden door de Amsterdammers. Frank de Boer heeft weer beschikking over bijna zijn gehele selectie, alleen Fischer staat nog op de lijst van geblesseerden. De Boer gaf gisteren al een deel van zijn optelling prijs: Moisander en Sigthorsson starten vanavond. En hoewel Serero terugkeert van zijn hamstringblessure start de Zuid-Afrikaan vanavond op de bank.
Bij FC Dordrecht wilde Brandts zijn opstelling niet vertellen, wel kon de trainer meedelen dat Gosens, Alisic en Korte geblesseerd zijn en niet afreizen naar de Arena.

Prognose

Vorige week zette Ajax de Eagles met 3-1 opzij, maar dat ging met heel veel moeite. De Deventenaren zijn als team een stuk beter dan Dordrecht maar het typeert de vorm waarin Ajax zit. Waarschijnlijk moet Frank de Boer Milik inbrengen om de wedstrijd open te breken want Dordrecht zal voor een punt gaan en met de kont in het doel spelen, loerend op de counter.  Voor vanavond voorspelt uw huisanalist dan ook een 2-0 zege, maar dat gaat zeker niet vanzelf. Wat telt vanavond zijn de drie punten en dat de verdediging het eigen doel leeg houdt, vooral dat laatste zou al heel wat zijn.

Dit weekend is Ajax-Dordrecht. Wat zijn jullie voorspellingen?

  • Ajax wint niet of speelt gelijk. (14%)
  • Zuinige zege, maar drie punten zijn drie punten: 1-0 (43%)
  • Ajax wint met 3-1 met Andersen in een hoofdrol. (14%)
  • Ajax wint met 5-0, vier goals van Milik. (29%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.