Prognose Ajax – GA Eagles: hoofdrol voor Andersen

Matchday! Ajax neemt het vanavond in de gezellige eigen Arena op tegen Go Ahead Eagles. De Deventer Traditionsverein, momenteel dertiende in de eredivisie, kreeg er vorig seizoen nog zes om de oren. Hoe gaat het vanavond?

De fans van Go Ahead Eagles maakten medio jaren negentig een onuitwisbare indruk in De Meer, weet onze huisanalist nog. ‘Het waren de gloriejaren van Ajax en de Eagles hadden natuurlijk geen schijn van kans. Halverwege de eerste helft kreeg Go Ahead een hoekschop, wat tot extatische taferelen in het uitvak leidde. Ajax-fans hebben daar nog jaren lol van gehad door bij de eerste hoekschop in een wedstrijd ook hysterisch te gaan juichen.’

Vanavond zal het anders zijn. Ajax wil zich herstellen van het teleurstellende duel met Barcelona. ‘Iedereen had een bittere nasmaak. Die moeten we proberen weg te spoelen tegen Go Ahead’, sprak Ajax-trainer Frank de Boer, die ook aankondigde Go Ahead ‘bij de strot te willen grijpen’.

Voor we naar de prognose gaan, nog even een blik op de succesvolle exercitie van vorig seizoen.

De betrouwbare prognose:

Het wordt de wedstrijd van Lucas Andersen! De goed gecoiffeerde Deen, die volgens trainer De Boer tegen Barcelona al opviel door zijn frivoliteit, verdeelt en heerst vanaf het begin van de wedstrijd. De Ajax-hipster stelt Lasse Schöne en Anwar El Ghazi in de gelegenheid te scoren en prikt er zelf ook nog twee in: 4-0! ‘Prima uitslag dus’, aldus onze huisanalist.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.