Prognose Ajax-NEC: potje van niks kroon op seizoen

Na 34 soms toch wel vermoeiende maar vaak ook onderhoudende speelrondes is het vandaag voor de allerlaatste keer dit seizoen: matchday! Kampioen Ajax ontvangt als afscheid vandaag degradatiekandidaat NEC in de eigen Arena. Wat krijgen de toeschouwers voorgeschoteld? Check onze betrouwbare prognose.

Ajax-trainer Frank de Boer, die het afgelopen seizoen een ‘zeven’ gaf, laat vanmiddag Kenneth Vermeer het doel verdedigen. Vermeer zou zo eventueel bondscoach Louis van Gaal ervan kunnen overtuigen dat hij klaar is voor Brazilië, of niet.

Aanvoerder Siem de Jong is terug in de selectie, maar de onfitte Fin Niklas Moisander, Lerin Duarte (last van nek) en Lasse Schöne (operatie aan amandelen, een pijnlijke ingreep, volgens betrokkenen) ontbreken bij Ajax.

Enig belang
Voor tegenstander NEC is het partijtje van vanmiddag nog wel van enig belang: pakken de Nijmegenaren een punt, dan kan er worden gefeest want dan heeft de ploeg de play-offs om degradatie naar de eerste divisie bereikt.

Maar wat wordt het dan? Tijd voor de betrouwbare prognose.

De prognose: het is niet bepaald een galavoorstelling die de Arena krijgt voorgeschoteld, maar gezellig is het op de laatste speeldag wel. Bij rust leidt Ajax met 1-0 door een aardige poeier van Davy Klaassen, die daarmee topscorer van  Ajax wordt. Na rust komt NEC op 1-1 na een ongelukkig moment voor Vermeer. Aan de uitzinnige vreugde van de NEC-fans komt een einde als Siem de Jong (ach wat leuk) in blessuretijd alsnog de 2-1 binnen kopt. Prima uitslag, al met al.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.