Prognose Ajax-ADO: prima uitslag, wachten op schaal

Het is matchday: Ajax neemt het vanmiddag om 16.30 uur op tegen ADO Den Haag. Tegelijk is in Eindhoven de semi-klassieker PSV-Feyenoord te bewonderen. Wordt Ajax kampioen? Onze betrouwbare prognose zal daarover mogelijk uitsluitsel kunnen brengen.

De afgelopen dagen is het al een paar keer gezegd: PSV kan Ajax vandaag kampioen maken, als Ajax tegelijk korte metten maakt met het zogeheten Fraser-effect. Ricardo van Rhijn en Daley Blind zijn bij Ajax geblesseerd, maar er is ook goed nieuws: als gevolg daarvan keert onze huisfilosoof Ruben Ligeon vermoedelijk weer eens terug in de basis.

Luister hier naar een vooruitblik op de potentiële kampioenswedstrijd met ons aller Ligeon, Ajax-trainer Frank de Boer en de nog altijd blessurevrije Nicolai Boilesen.

Wordt het een feestje vanavond? Zullen André Hazes, Johnny Jordaan en Snap! weer door de stad schallen? Is dat podium bij de Arena niet voor niets gebouwd? Check onze betrouwbare prognose.

De prognose: in een gezellige ambiance zet Ajax een prima uitslag neer tegen ADO, dat tegen zijn eerste nederlaag in tien duels aanloopt (exit Fraser-effect). Voor rust leiden de Amsterdammers met 1-0, een uitslag die pas in het laatste kwartier van de wedstrijd wordt uitgebouwd naar 3-0. Vooral Lasse Schöne en Ruben Ligeon zijn prima op dreef. Een prima uitslag dus.

Helaas moet de titel nog wel een weekje wachten. PSV-Feyenoord lijkt lange tijd uit te draaien op een bloedeloze 0-0, maar als de PSV’ers zich tegen het einde van het duel realiseren dat ze Ajax kampioen kunnen maken en het Philips-publiek langdurig ‘Feyenoord, Feyenoord’ scandeert, laten de Eindhovenaren in de slotminuut zeer opzichtig een treffer van Lex Immers toe. Jammer, volgende week beter.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Prognose Ajax-ADO: prima uitslag, wachten op schaal

  1. Hoofdredactie

    Waar ‘geblesseerd’ staat, had natuurlijk ‘geschorst’ moeten staan. Verder prima stuk!
    Hoofdredactie Ajax-Blog

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.