Prognose Ajax-FC Twente: weg naar titel nu vrij

Ajax neemt het zondag om 14:30 (dat is dus 13:30 voor hen die vergeten de wekker te zetten) op tegen FC Twente. Een heuse topper! Pakt Ajax de Tukkers in en kunnen de aperitiefjes voor het kampioensfeest al worden besteld? Onze betrouwbare prognose weet het antwoord.

Ajax neemt het tegen de ploeg uit Enschede (bij Duitsland) op zonder Niklas Moisander. De Finse reserve-aanvoerder (die te pas en te onpas laat vallen dat hij wel aan een buitenlands avontuur toe is) is geblesseerd. Hij wordt in de selectie vervangen door de dit seizoen ietwat ongelukkig spelende Mike van der Hoorn.

Ajax-trainer Frank de Boer ziet FC Twente als de enig overgebleven concurrent, bleek op de persconferentie.

Het wordt morgen overwegend zonnig en rond de 20 graden. Ideaal stationweer dus. Wat zegt onze betrouwbare prognose?

De prognose: In het bekerduel met AZ werd Ricardo Kishna nog gespaard en dat betaalt zich tegen de oosterlingen uit. Binnen twintig minuten ligt de bal al twee keer in het Twentse mandje. De rest van de wedstrijd gebeurt er betrekkelijk weinig. Zelfs een rode kaart voor Joël Veltman, een blessure voor Nicolai Boilesen en een invalbeurt van Mike van der Hoorn kunnen Ajax geen schade berokkenen. Het blijft 2-0: prima uitslag dus!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

8 reacties op “Prognose Ajax-FC Twente: weg naar titel nu vrij

 1. Mark78

  Twente krijgt een pak slaag! De volgende wedstrijden geconcentreerd blijven en dan is de vierde titel op rij in zicht.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mark78

  Ik word een beetje moe van al die reacties rondom Twente. Ze zouden een enorm aantal kansen hebben laten liggen? Er worden vier momenten genoemd, Guttierez die geen medespeler kan bereiken (is dat een kans?), Schilder die een moeilijke kans krijgt die hij alleen af zou kunnen ronden met een moeilijke lob (hij is alleen geen Messi of Ronaldo), Mokhtar die de buitenkant van de paal raakt, maar die bal kon er niet in van die hoek (Cillessen zat er gewoon goed bij, is dat dat een kans?) en de enige echte kans voor Castaignos na een duwfout weliswaar. Dus 1 echt gevaarlijk moment tegenover toch heel wat meer gevaarlijke momenten van Ajax (als Ajax alles had verzilverd had de uitslag nog wel hoger uitgevallen)? Als je met 3-0 verliest zonder dat er gele of rode kaarten/penalty’s vallen of andere randzaken spelen, dan kun je echt niet beweren dat je onterecht verliest. Kansloze nederlaag Twente en goede wedstrijd Ajax, ze hebben duidelijk laten zien wie de echte titelkandidaat is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jassie

   Twente was toch ook veel beter. Jij noemt nu de kansen van de 1e helft, maar direct in de 2e helft kregen ze ook kans op kans.
   Daarnaast maakt veltman na 3 m al een overtreding in de 16 en scoort ajax de onterechte 1-0 uit een onterechte vrijebal op de verkeerde plek genomen.
   Ajax in een notendop dit seizoen…. (Zie ook tegen az(beker), gro , hveen , zwolle, cambuur etc.)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Mark78

    Dus Twente was VEEL beter, maar zonder kaarten/penalty’s of andere randzaken verliezen ze met 3-0? Geven de statistieken 6-3 aan met schoten op doel, wat me toch wel duidelijk lijkt? Hoe kan je dan in godsnaam beweren dat je beter bent? Ik kan me voorstellen dat je een beetje gefrustreerd bent, gezien het nieuwe puntverlies, maar Twente heeft geen schijn van kans gehad (seizoen Twente in een notendop, kansloos). Weer niets ondanks al die dure aankopen? Treurig hoor. Misschien een keer wat eigen jeugd proberen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark78

     Vreemd zeg geen reactie. Hoop dat het zo blijft en Feyenoord tweede. Dat zou een terechte stand zijn.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Mark78

    Daaag Jassie en Twente.

      /   Beantwoorden  / 
 3. warco

  Nog een paar wedstrijden en Ajax heeft in 4 jaar evenveel landstitels behaald als Feyenoord de afgelopen veertig jaar.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Mark78

  Haha ja zo kun je het ook zien, maar ik zou het Feyenoord wel gunnen. Ze zijn heel goed bezig met de jeugdopleiding en kopen geen team bij elkaar zoals psv, twente en vitesse. Als Ajax kampioen wordt dan hoop ik dat Feyenoord tweede wordt….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.