Prognose Ajax-Cambuur: ouderwets saaie 4-0

En het is weer matchday! Op weg naar de vierde landstitel op rij komt Ajax vanmiddag SC Cambuur tegen. Een obstakel? Een futiliteit? We bekijken het duel met de ‘Hollandse Friezen’, zoals men in Leeuwarden graag wordt genoemd, aan de hand van onze betrouwbare prognose.

Met acht punten voorsprong op de voornaamste concurrentie kan Ajax de schaal natuurlijk niet meer ontgaan. De vraag is vooral: wannéér kan landstitel nummer 33 worden bijgeschreven? Voor of na Bevrijdingsdag? Je weet het niet.

Ondanks de rooskleurige toekomst, bekijken onze Ajacieden de situatie natuurlijk realistisch. Het is nog niet gespeeld en we focussen vooral op de eerstkomende wedstrijd, zo is het devies bij mannen als Oranje-debutant Davy Klaassen en Klasse-Deen Lasse Schöne.

Niet juichen
Wat valt er verder nog over Cambuur te vertellen, de keurige nummer 11 uit de eredivisie met 27 punten achterstand op Ajax? De Friese buitenspeler Jody Lukoki, gehuurd van Ajax, heeft in de Friese media aangekondigd dat hij niet al te uitbundig zal juichen, mocht hij in de Arena tegen Ajax scoren. Dat is alvast een geruststelling. Het is tijd voor de betrouwbare prognose.

De prognose: met temperaturen die kunnen oplopen tot 17 graden en veel zon wordt het een buitengewoon aardige middag in de Arena. Ajax speelt de Hollandse Friezen met een lenteachtige frisheid der limoenenen van de mat. Bij rust staat het 2-0 door goals van De Jong en Kishna, in de tweede helft scoort Kishna nog twee keer (knap). Lukoki onderscheidt zich door halverwege de tweede helft de bal alleen voor Cillessen keihard op de lat te knallen. Ajax wint dus met 4-0. Een prima uitslag.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.