Prognose: Red Bull Salzburg geeft Ajax vleugels

Zoals cult-Oostenrijker Felix Gasselich al zei: es ist Spieltag. Ajax neemt het vanavond in de Europa League op tegen FC Salzburg. Wat zal het toch gaan worden thuis in de Arena? Onze betrouwbare prognose geeft handvaten voor een ontspannen wedstrijd.

Ajax-trainer Frank de Boer heeft twee min of meer vaste waarden wegens blessures uit de selectie moeten houden. Onze Zuid-Afrikaanse parel Thulani Serero is geblesseerd aan zijn lies. Jammer! Ook staat Nicolai Boilesen nog aan de kant. Last van de hamstring én van een pijnlijke duim van Flappy Bird, zo wordt gefluisterd.

Wel in de selectie: Jairo Riedewald en Ricardo Kishna. Onze analist heeft vertrouwen in het jonge tweetal: ‘Je ziet dat Jairo en Ricardo met z’n tweeën op één dag net zoveel blikjes Red Bull wegwerken als de rest van de Ajax-selectie bij elkaar. Juist bij deze tegenstander moet je voordeel kunnen halen uit deze energieke impuls.’

Betrouwbaar
We werpen even een blik op het trainingsveld en stomen daarna door de betrouwbare prognose.


De betrouwbare prognose: Ajax was gewaarschuwd, want de Salzburgers versloegen onlangs Bayern München in een oefenduel met 3-0. Ook vanavond blijken de linke Oostenrijkers gevaarlijker dan gehoopt. In de eerste helft komt Ajax een paar keer goed weg. Vooral spits Jonathan Soriano maakt zijn faam waar.

Na de rust worden de bordjes echter verhangen. Ajax oogt alsof het een tray energiedrank achter de malende kiezen heeft, maar scoort pas in het laatste kwartier twee keer. Lasse Schöne en invaller Kishna zetten de 2-0 eindstand op het bord. Tussendoor weet keeper Cillessen met een katachtige reflex nog een dodelijke Oostenrijkse Anschlusstreffer te voorkomen. Prima uitslag dus!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

10 reacties op “Prognose: Red Bull Salzburg geeft Ajax vleugels

 1. TT

  Haha

    /   Beantwoorden  / 
 2. TTT

  Hoor ik een krekel?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mark78

   TTT hoor ik daar een lama scheiten? Het is inderdaad behoorlijk stil in Alkmaar vandaag, evenals in Arnhem en al lange tijd in Eindhoven (ow nee het lek is daar boven omdat ze ternauwernood gewonnen hebben van een aantal degradatiekandidaten (op de overwinning tegen Twente na)). Dag krekeltje.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Mark78

  Haha, hoor ik een krekel?

    /   Beantwoorden  / 
 4. [email protected]

  In europa zie je toch ieder jaar dat ajax in de Ed wel erg geholpen word door de arbitrage.
  Schoonmaak KNVB = eerlijke competitie

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mark78

  En waar zie je dat, kom eens met argumenten/voorbeelden in plaats van zomaar iets te roepen…. Hebben ze vandaag voordeel gehad? Tegen Heerenveen? In deze competitie is er werkelijk geen enkele wedstrijd te noemen waarin Ajax enig voordeel heeft gehad, dus als je niet met een voorbeeld kunt komen, dan lul je maar wat om het netjes te zeggen. Ben benieuwd waar je dat vandaan haalt? Nu ineens niets meer te melden? Vreemd zeg… Dus geen voordeel en geen hulp kennelijk?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rohaan

   Zwolle , Groningen….
   Brilletje afzetten en wakker worden markjeuuuhh

     /   Beantwoorden  / 
   1. Mark78

    Rohaan, Ajax staat 1e en jij kunt twee clubs noemen tegen wie Ajax kennelijk bijzonder bevoordeeld is door de arbitrage zonder specifieke voorbeelden aan te geven of in detail te treden. Zegt genoeg als dat alles is wat je kunt noemen met 9 wedstrijden voor het einde van de competitie. Anti-Ajax brilletje afzetten Rohannetje………Daaaaaaaaag…………

      /   Beantwoorden  / 
 6. Mark78

  Sinb, ook tegen AZ weer volledig de arbitrage mee toch? Bij een ander arbitraal trio had AZ waarschijnlijk met 0-4 gewonnen toch? Nog steeds geen enkel argument? Beetje gelul toch? En dag hoor…….

    /   Beantwoorden  / 
 7. gerrit

  denk dat ajax wel kampioen word ondanks dat ik feyenoorder ben gisteren kapot geergerd aan die blunder van guzubuyuk hij had die keeper direct al een rode kaart moeten geven en een penalty dan hoor je niemand praten als feyenoord wint daar over die buitenspel goal als ajax zondag naar rotterdam komt en ze zouden verliezen dan is er nog niks aan de hand voor hun vitesse en twente worden ook geen kampioen gloof ik niks van ze zijn te onstabiel ajax speelt soms slecht maar winnen dan wel dus ik gun ze het van harte hebben ze ook wel dan verdiend

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.