Koeman heeft kritiek op Ajax, niks van aantrekken!

Koeman kritisch op Ajax-opleiding (Foto: Dudek1337)

Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, Andersen en Meleg, wat hebben die drie gemeen? Ze zijn allemaal NIET opgeleid door Ajax. Zegt Koeman. Die had dit weekend behoorlijk wat kritiek op de Academy van Ajax omdat de club spelers opkoopt in het buitenland voor de jeugdopleiding.  En dat is in zijn ogen geen opleiden.

Vergeleken met de opleiding van Feyenoord mag hij een punt hebben, maar moet een club jonge spelers uit het buitenland passeren als er in de eigen jeugd op dat moment niet veel beters rondloopt? Absoluut niet. In de voetbalwereld van nu lijken alle grote clubs te azen op de jonge wereldtalenten. Het circus rond Ødegaard is daar een goed voorbeeld van. De grote clubs kunnen straks nog steeds enorme transfers betalen, het wordt wel steeds moeilijker door Financial Fair Play. Maar Ajax loopt al ver achter op de top door de nu ‘normale’ gang van zaken op de transfermarkt. Via het opkopen van jeugdspelers kan de club daar nog enige verandering in brengen. Dus waarom zou Ajax dat niet proberen?

Ajax heeft veel profijt gehad van Eriksen, sportief en financieel gezien

Vandaag brengt VI het nieuws dat Overmars achter een Italiaans toptalent zit genaamd Scamacca. En PSV ligt ook op de loer om de spits in zijn jeugd op te nemen. Het nieuws gaat al een tijdje rond dat Ajax achter hem aan zit. Als Ajax zo’n spits binnen kan krijgen wat zou daar slecht aan kunnen zijn? Als hij het goed blijft doen en misschien in het eerste van Ajax net zo vaak scoort als Milik nu doet, wat is dan het probleem? Zo’n spits kan dan beter voor Ajax spelen dan voor PSV of elke andere club die Ajax tegen kan komen in Europa. Soms moet je hetzelfde spel spelen om mee te kunnen draaien in de top. Lukt dat niet via de weg van transfers dan zal een club met creatievere oplossingen moeten komen zoals met jonge spelers. En Ajax heeft met die strategie een stuk beter mee geboerd dan Feyenoord op de transfermarkt de afgelopen jaren. Niks van Koeman aantrekken Ajax.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.