Johan Derksen, hypocriete lul dat je er bent

Gisteravond zond Fox het WK-kwalificatieduel uit van het vrouwenelftal van Oranje tegen Italië. Uitverkocht Kyocera stadion, dat lukt ADO zelf nog maar af en toe. Spannende wedstrijd, mooie doelpunten en een prachtige sfeer, uw huisanalist zat van tijd tot tijd echt wel te genieten van het voetbal. En Johan Derksen die de boel weer verpest.

Fox Sports besteedt wel aandacht aan het vrouwenvoetbal

Het duel werd op het open net van Fox uitgezonden en als we de kijkcijfers erbij pakken dan zien we duidelijk dat de mensen er wel op afstemmen ondanks het ongunstige tijdstip. 135.000 kijkers op een moment dat AZ tegen Vitesse aftrapt en Arsenal het moet opnemen tegen Manchester United. Fox Sports geeft zelf ook toe dat de zaterdagavond ongunstig is om meerdere topwedstrijden uit te zenden. De gemiddelde voetbalfan heeft andere prioriteiten op dat moment, zo realistisch moeten we wel blijven. Ondanks dat stemde uw huisanalist af op de wedstrijd omdat twee Ajacieden in de basis stonden: Middag en Van Lunteren.

Toch, stadion uitverkocht, redelijke kijkcijfers. Als het ergens om gaat dan kijken mensen echt wel naar het vrouwenvoetbal. Afgelopen vrijdag ging het bij Voetbal International dan ook over de wedstrijd tegen Italië. Wilfred Genee stelde voor om een VI Oranje te doen als de vrouwen zich plaatsen voor het WK. Het antwoord van Derksen laat maar weer eens zien wat voor een hypocriet hij af en toe is. “Het publiek is niet geïnteresseerd, de sponsors zijn niet geïnteresseerd en de media zijn niet geïnteresseerd. Het is hartstikke leuk en als ze naar een WK gaan dan krijgen ze alle aandacht.”

Johan Derksen vergeet even dat hij zelf onderdeel is van de media en daar zelf ook deels voor verantwoordelijk is. Hij is immers onderdeel van diezelfde media. Als Genee hem in de uitzending van vrijdag daarop aanspreekt met het voorstel om daar zelf dan mee te beginnen wijst hij dat meteen af: “Ik wil me wel met serieus voetbal bezighouden.” Eerst het opnemen voor het vrouwenvoetbal om het nog geen paar seconden later weg te zetten als voetbal dat er niet toe doet. Al sinds jaar en dag roept hij dat de sport ontwikkelt moet worden maar hij is te beroerd geweest in al die jaren om daar zelf aan bij te dragen met zijn tv-programma en blad. Hypocriete lul, neem eens een voorbeeld aan Fox.

Zelf terugkijken kan hier, even doorspoelen naar 14:30 minuut: http://www.rtlxl.nl/#!/voetbal-international-197775/7d2dd9aa-67b8-33bd-8bbb-55d39ab8a1e7

Zo, dat moest ik even kwijt.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.