Nieuwe Utrecht-directeur is ‘ziek’ van Ajax

De nieuwe technisch directeur van FC Utrecht, Edwin de Kruyff, heeft nogal uitgehaald naar ons aller Ajax. De Kruyff is ‘ziek’ van Ajax en doet cynisch over het succes van de jeugdopleiding in Amsterdam.

De Kruyff is bij Utrecht de opvolger van Foeke Booy, die er de afgelopen seizoenen niet in slaagde het kwakkelende FC Utrecht uit de onderste regionen van de armzalige middenmoot weg te slepen. De technisch directeur wil nu samen met succestrainer Jan Wouters vol inzetten op de jeugdopleiding.

Echt top
Maar dan moeten de talentjes natuurlijk wel in Utrecht blijven en niet naar Amsterdam vertrekken, moppert De Kruyff in een interview met FCUtrecht.net:

‘Ik ben er echt ziek van dat Ajax twee spelers uit onze jeugd heeft gehaald. Vanuit de C1 verdediger Guido Janssen en vanuit de D1 aanvaller Ché Nunnely. Dan hebben we het over de 
onderbouw! Guido is vijftien, Ché is dertien. Ja, ja, Ajax heeft een geweldige opleiding, hè. Echt top. Maar ze hebben inmiddels al vijftien jongens bij andere profclubs vandaan gehaald.’

Beterschap
We wensen Edwin de Kruyff vanaf deze plek veel beterschap toe en hopen op een mooie toekomst voor de jonge talenten Janssen en Nunnely.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “Nieuwe Utrecht-directeur is ‘ziek’ van Ajax

 1. 特温特足球

  Tja knap hoor, maar we kennen hun afkomst toch. (Ajax bedoel ik)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Oog

  Bevestigd zowel Cruijffs kritiek als mijn verhaal over de opleiding van Ajax. Het huidige niveau van de opleiding bij Ajax levert te weinig eigen talenten op.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Henk Smiesing

  Zolang we maar 2 keer (3 keer met de beker) winnen van dat matige cluppie uit A’dam is er niks aan de hand

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ron

  Oog… Nix te melden?? Ga ff kijken waar PSV z’n talentjes haalt. Pot verwijt ketel. En niet alleen de talentjes… Ook het complete elftal. Maar dat vinden ze bij Utrecht niet erg, want daarvoor stroomden de miljoenen binnen hè???

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.