Driekwart Ajax-fans kiest voor lijn-Cruijff

Foto: Alexander 53

Een ruime meerderheid van de Ajax-supporters kiest voor de lijn-Cruijff. Dat blijkt uit de volstrekt representatieve peiling die de afgelopen week is gehouden op ajax.blog.nl.

Van de vele tientallen deelnemende Ajax-fans kiest 77 procent voor de lijn-Cruijff. Daarmee is lijn 14 stukken populairder dan de lijn-Van Gaal, die op niet meer dan 8 procent uitkomt. Minder dan de 10 procent die koos voor de optie ‘Cruijff en Van Gaal op één lijn’.

Slechts 1 op de 20 Ajax-fans (5 procent) gaf de voorkeur aan het antwoord ‘Stop dit gezeur, gewoon een opgaande lijn’.

Frank de Boer heeft, zoals hij maandag al verklaarde, voor de lijn-Cruijff gekozen, en wel voor 100 procent. Over de keuze van De Boer is de afgelopen hevig gediscussieerd onder voetbalanalitici en Ajax-watchers, ook op dit blog.

‘Te erg’
Zo toonde onze vaste columnist Jos W.G.M. Kampioen zich ontstemd over de opgelegde keuze aan de De Boer: ‘Tot nu toe is trainer Frank de Boer buiten schot gelaten. Zoals het hoort. Maar nu wordt hem, door JC GVD himself gevraagd partij te kiezen! Te erg.’

”Mijn hart ligt altijd bij JC. Dat is gewoon genetisch bepaald. Maar JC is als een veldheer die alles en iedereen opoffert om zijn gelijk te behalen. En dat zijn de ergste: tot je enkels staan in het bloed van je getrouwen terwijl je het oorspronkelijke doel steeds verder ziet wegglijden totdat je zelf niet eens meer weet waarom het gaat’, aldus Kampioen.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.