Ajax Muziekkwis: een echte Ajacied, dat ben je heel je leven

Het is weer tijd voor de officiële uitslag van de Ajax Muziekvraag van de Week van vorige keer en de lancering van de Ajax Muziekvraag van de Week van deze week. Spannend! Wie gaat er nu weer met de eervolle vermelding naar huis?

De Muziekvraag van vorige keer luidde: ‘Welke Haarlemse band scoorde in 1991 een grote  hit met een funk-rap-crossover-nummer over de Lage Landen, met als uitsmijter een luidkeels gescandeerd AJAX?’

Het enige juiste antwoord was natuurlijk: de Haarlemse band Gotcha, met Words and music from da Lowlands. Het goede antwoord werd als eerste gegeven door meneer of mevrouw Bas Bariton. Hartelijk dank en gefeliciteerd met de eervolle vermelding!

Check hieronder nog eens de inmiddels oldskool-hit uit 1991, met het hoogtepunt helemaal aan het eind.

Maar: wat is dan de Muziekvraag van deze Week?

De Muziekvraag van deze Week: welke voetballer annex acteur zong in 1980 een schitterend lied over Ajax dat begon met de prachtige regels: Een echte Ajacied dat ben je niet voor even, een echte Ajacied dat ben je heel je leven.

Voor de kenner die hieronder als eerste het goede antwoord geeft, ligt op de redactie opnieuw een prachtige eervolle vermelding klaar.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “Ajax Muziekkwis: een echte Ajacied, dat ben je heel je leven

  1. warco

    Hans Boskamp

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hahaha

    Lijkt sprekend op de stem van Chuck D van Public Enemy

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.