Wij zijn Ajax: de kersthit van 2012 krijgt drie sterren

Foto: @SiemdeJong

Daar is ‘ie dan, de kersthit van 2012: Wij zijn Ajax. We zijn er al een paar weken lekker mee gemaakt aan de hand van een professionele buzz, maar het nummer van een gemêleerd gezelschap van Ajax-spelers, -legendes, -fans, BN’ers en zonen van BN’ers is nu te koop.

Onze redactie legde het nummer (check het hieronder) uiteraard voor aan onze huisrecensent. Die was meteen verkocht. ‘Een prachtig pianoriedeltje aan het begin, lekker flowende rhymes van RB Djan, Darryl en natuurlijk Ryan Babel en mooie historische beelden met een hoog kleenex-gehalte zetten al snel de toon’, aldus de huisrecensent.

‘Er is veel aandacht voor legendes als Johan Cruijff, Bobby Haarms, Sjaak Wolfs en zelfs Tijani Babangida. Het refrein heeft een flink We Are The World-gevoel maar dan beter, want Ajax. Het gezang van de Ajax-spelers is kundig weggeproduceerd, wel komt het tihihihimbre van Peter Beense nog iets te sterk door’, vervolgt onze huisrecensent.

Zonnebril en cup
De huisrecensent is enthousiast over de clip: ‘Prachtige beelden van Van Basten en Vertonghen en vooral ook van Rijkaard en Kluivert in Wenen, waar ik zelf toevallig ook bij was. Ook positief dat de Ajax-vrouwen te zien zijn, alsmede het schitterende eindshot van Piet Keizer met zonnebril en cup.’

‘Ook positief: de final thought van Edwin van der Sar, die zeer ontspannen oogt en zichtbaar niet helemaal in één take met een glaasje champagne op nieuwe successen van Ajax proost. Proost!’ Onze huisrecensent geeft Wij zijn Ajax dan ook het maximale aantal van drie sterren.

Check it out:

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.