Muziekkwis: het mooiste lied over Ajax ooit gemaakt

Het is weer tijd voor de officiële uitslag van de Ajax Muziekvraag van de Week van vorige week en de lancering van de Ajax Muziekvraag van de Week van deze week. Spannend! Wie gaat er nu weer met de eervolle vermelding naar huis?

De Muziekvraag van vorige week luidde: ‘Welk lied van een Amsterdamse volkszanger wordt wel beschouwd als de allermooiste ode aan Ajax en eindigt met de epische regels: Oh Ajax jij club uit de Watergraafsmeer, al win jij niet iedere cup, jij brengt sinds mijn jeugd zoveel blijdschap en vreugd, bedankt Ajax, jofele club!

Het enige juiste antwoord was natuurlijk: Ode aan Ajax van ons aller Willy Alberti. Er kwamen meerdere reacties binnen, maar het goede antwoord werd als eerste gegeven door de heer Warco. Hartelijk dank en gefeliciteerd met de eervolle vermelding!

Mooiste lied ooit
Helaas fout gerekend en ook net te laat voor de eervolle vermelding was Bas Bariton met het originele antwoord ‘Carel Verbrugge (met een c)’. Dat is inderdaad  de echte naam van Willy Alberti, maar – de jury is streng – technisch gezien is het niet het correcte antwoord op de vraag.

Check hieronder nog eens de prachtige Ode aan Ajax, zonder twijfel het mooiste lied ooit over Ajax gemaakt.

 


De
 Muziekvraag van deze Week:

De vraag van deze week luidt: welke Haarlemse band scoorde in 1991 een grote  hit met een funk-rap-crossover-nummer over de Lage Landen, met als uitsmijter een luidkeels gescandeerd AJAX?

Voor de kenner die hieronder als eerste het goede antwoord geeft, ligt op de redactie opnieuw een prachtige eervolle vermelding klaar.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Muziekkwis: het mooiste lied over Ajax ooit gemaakt

  1. Bas Bariton

    Dat kan niet anders dan het klassieke Words and music from the Lowlands van Gotcha! zijn….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.