Vleugelspeelster Babiche Roof is on fire bij Ajax

Foto: @BabicheRoof

Het vrouwenteam van Ajax speelt vrijdag haar vierde duel in de mooie BeNe League, thuis op de Toekomst tegen PEC Zwolle. Babiche Roof, de 19-jarige linksbuiten van Ajax, zal dan ongetwijfeld de linkerflank weer in vuur en vlam zetten.

Roof heeft het helemaal naar haar zin bij de Ajax-vrouwen, zo blijkt uit een uitgebreid interview met haar op Ajax.nl. De tweedejaars fysiotherapeute vertelt onder meer over haar transfer naar de mooiste club van allemaal:

‘Ik heb het zo leuk gehad bij FC Utrecht, maar Ajax mag je niet laten schieten. Ik heb er ook veel met mijn ouders over gesproken en zij zeiden dat ik het moest doen, maar ik vond het moeilijk. Nu weet ik dat het de beste keuze in mijn leven is tot nu toe. Het is echt super hier en we worden warm ontvangen op de club.’

Vrolijke vleugelspeelster
De Ajax-fans leerden haar pas echt kennen tijdens Ajax-Heerenveen, de allereerste wedstrijd van de Ajax-vrouwen uit de geschiedenis. Roof scoorde toen ook nog eens prachtig de 2-0. De vrolijke vleugelspeelster zegt over die wedstrijd:

‘Toen was iedereen ook zo trots. Zelfs van mijn oude club ’t Gooi kwamen zestig mensen kijken. Gelukkig ging het lekker, wonnen we met 2-0 en scoorde ik. Toen ik het veld opkwam had ik zo’n kippenvel. Ik werd ook toegezongen en hoorde de hele tijd The Roof is on Fire.’

Muziekles
De kreet ‘The Roof is on Fire’ is vooral bekend geworden door de hit Fire Water Burn van de onvolprezen Bloodhound Gang. Check deze hit uit 1996 hieronder. Het is overigens wel de gecensureerde versie, dus zonder de meezingstrofe ‘Burn Motherfucker Burn’.

 

 

Wist u overigens dat de yell ‘The Roof is on Fire’ niet door de Bloodhound Gang zelf is verzonnen? Echte kenners zullen weten dat het origineel komt uit het rapnummer The Roof is on Fire van de legendarische Rockmaster Scott & The Dynamic Three. Check hieronder deze oldskool classic uit 1984.

 

 

Tenslotte de muziekvraag van deze week: welke band samplede de eerste zinnen uit deze klassieker van Rockmaster Scott & The Dynamic Three en in welk nummer? Voor het eerste goede antwoord hieronder ligt op de redactie een fraaie eervolle vermelding klaar.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Vleugelspeelster Babiche Roof is on fire bij Ajax

  1. Bas Bariton

    Dat zou wel eens het onvolprezen “Hey boy, hey girl” van The Chemical Brothers kunnen zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.