Prognose JOS – Ajax: een daverende derby

Is het alweer matchday? Inderdaad. En ach: Ajax neemt het in het toernooi om de KNVB-Beker op tegen stadsgenoot JOS. Een heuse derby! Wat gaat het worden? Check onze betrouwbare prognose.

JOS en Ajax ontmoeten elkaar (na enig organisatorisch gedoe) in het roemruchte Olympisch Stadion van de hoofdstad. Ajax-trainer Frank de Boer gaf zijn opstelling gisteren op de persconferentie al prijs.

‘Ik heb mijn opstelling al klaar. Diederik Boer keept. Verder spelen ook Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Stefano Denswil, Nick Viergever, Jairo Riedewald, Davy Klaassen, Lerin Duarte, Arek Milik, Ricardo Kishna en Lucas Andersen. Zij vormen de basisploeg’, aldus De Boer.

Hartstikke fijn
JOS uit de Watergraafsmeer werd eind jaren tachtig, zoals bekend, bezongen door The Nits. Onze huisanalist: ‘Een hartstikke fijne song, ik word alleen altijd zo moe dat dit nummer steevast tevoorschijn wordt gehaald als het over JOS gaat. Nu weten we het wel!

Het gaat om dit nummer:

JOS bestaat, als we De Telegraaf mogen geloven, voor een groot deel uit enthousiaste Ajax-fans en -seizoenkaarthouders. We zijn zeer benieuwd wat het vanavond gaat worden. Tijd voor de betrouwbare prognose dus.

Het wordt een uiterst moeizame wedstrijd voor Ajax. JOS komt twee keer tot scoren, Ajax met heel veel moeite drie keer. De beslissende derde goal valt vlak voor tijd of diep in blessuretijd. Positief punt: Lucas Andersen scoort een fraaie goal.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.