FC Utrecht: liever geen Ajax-fans meer na oorwassing

'May the Force be with Ajax'

Duizenden euro’s had FC Utrecht uitgegeven aan vuurwerk, een lasershow, een speciaal bekershirt en deejays, alles om de ‘bijzondere krachten’ tegen Ajax los te maken. Ajax won het KNVB-bekerduel uiteindelijk eenvoudig en overtuigend met 3-0.

Ajax speelde volwassen en geconcentreerd en had de wedstrijd eigenlijk al na een kwartier beslist. De Zweedse young master Sana schoot bekeken de 1-0 in en zette een paar minuten later Ryan ‘Obi Wan’ Babel alleen voor de Utrechtse keeper: 2-0.

Zeven minuten na rust zette de onlangs nog fel bekritiseerde Christian ‘Skywalker’ Eriksen met een schitterende poeier uit een moeilijke hoek de 3-0 op het bord. Zo simpel ging het tegen het bijzondere krachteloze FC Utrecht al een hele tijd niet meer.

‘Bedankt voor de lasershow’
Van speciale krachten, passie of ander opgefokt gedoe op het veld was totaal geen sprake. Maar wel op de tribune, waar de Utrecht-fans uit frustratie met ‘voorwerpen’ gingen gooien en de bekende Hamas-gerelateerde liedjes zongen. Voor scheidsrechter Bas Nijhuis reden om de wedstrijd stil te leggen.

Gelukkig was Gertjan Verbeek niet aanwezig en kon het duel een kwartier later worden voortgezet. Na de hervatting waren er geen hoogtepunten meer op het veld. Wel deden de Ajax-fans nog positief van zich spreken met leuzen als ‘Bedankt voor de lasershow’.

‘Misschien gek’
Na de wedstrijd, toen Ajax al vrolijk op weg was naar Amsterdam, waren er in de Domstad nog ongeregeldheden tussen Utrecht-supporters en de ME. De directeur van FC Utrecht, Wilco van Schaik, kwam vervolgens met de ultieme oplossing om de problemen met de Utrecht-fans voortaan te voorkomen:

‘Het klinkt misschien gek, maar misschien moeten we maar geen fans van Ajax meer toelaten. Het lag nu echt niet aan hen, maar zij maken iets los hier.’

Amsterdamse liedjes
Aan de intimiderend bedoelde laser-, vuurwerk- en dj-show had het in ieder geval niet gelegen, aldus Van Schaik: ‘Daar heeft het echt niet aan gelegen. Mijn dochter houdt ook van deze muziek. In Amsterdam draaien ze Amsterdamse liedjes.’

Terugkoppeling Prognose: onze prognose voor de wedstrijd kende dit keer een aantal juiste elementen. Weliswaar bleek er van ‘bijzondere krachten’ bij Utrecht geen sprake te zijn, maar wel hadden we goed voorzien dat Ajax zou winnen, dat Fabian Sporkslede verdienstelijk zou invallen en dat Frank de Boer nog altijd zijn modieuze bril draagt. En niet te vergeten: onderstaande bijzondere ingeving van Christian Eriksen.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

5 reacties op “FC Utrecht: liever geen Ajax-fans meer na oorwassing

 1. Mexx

  Misschien is het nog beter als FC Utrecht voortaan de spelers van Ajax weert. Succes verzekerd dan.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hahaha

  Het ligt gewoon aan dat gesnuif op de tribune maar daar wordt niks over gezegd.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Frans

  mischien moeten de besturders van Fc Utrecht een bij zich zelf te rade gaan.
  Eerst een opgefokt sfeertje creeren en danje handen in onschuld wassen
  Daana het problem bij de fan van Ajax leggen.
  Heb en ander oplossing
  Wat dacht je van geen huispubliek tegen ajax wij krijgen dat stadionnetje wel vol. met normale Fans

    /   Beantwoorden  / 
 4. DDDD

  Het is gewoon de wereld op z’n kop! Ik heb ook 2 oplossingen (1) De Utrecht supporters (die teveel aan de drugs zitten) zijn niet meer welkom als Ajax bij Utrecht komt spelen (meer plaats voor de supporters van Ajax). (2) Alle wedstrijden tussen Ajax en Utrecht worden in de Arena gespeeld.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Peter

  Gewoon die gasten achterhalen met camerabeelden daar waar mogelijk een stadionverbod geven voor onbepaalde tijd.Geld trouwens voor iedere supporter die zich dermate misdraagt,ongeacht de club.Dit soort gasten verpesten zoveel,dat ze daar niet eens over nadenken.Kost hun club in ieder geval een flinke boete en misschien wel uitsluiting van de knvb beker aankomend seizoen.Hoe dom kun je zijn?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.