Ajax hoopt op een rustige transferperiode

Frank geeft het aan: 5 weken lang gaan we geen spelers kopen.

Frank doet het voor: lachen om transfergeruchten.

Ajax is de laatste tijd behoorlijk open over de plannen voor dit jaar en de komende jaren. Gedetailleerde langetermijnplannen, openheid over hoe de 60 miljoen euro in kas uitgegeven wordt en nu maakte Frank de Boer bekend dat de transferperiode voor Ajax rustig zal zijn. Hopelijk.

Gisteren was de persco van De Boer voor de wedstrijd tegen ADO. Met het aanstaande vertrek van Moisander en Sigthorsson werd hem gevraagd of Ajax al aan vervangende spelers zit te denken om te kopen. Frank de Boer: “Nee”. Het beleid van Ajax is al jaren duidelijk: doorstroming van de jeugd heeft voorrang. Maar tot nu toe werd er elk jaar twee tot drie spelers bij gekocht om de selectie aan te vullen. De meeste transfers onder De Boer waren flops dus hij was misschien daarom behoorlijk duidelijk naar de pers: ‘We geen spelers kopen deze winter‘.

Wordt Milik nou wel of niet aangekocht? (Foto: @ArekMilik9)

Wordt Milik nou wel of niet aangekocht? (Foto: @ArekMilik9)

Ho, wacht even. Als Ajax geen spelers gaat kopen, hoe zit het dan met Milik? Als Ajax de optie licht voor het behouden van de spits is dat technisch gezien een aankoop. Ook staan er clubs uit het buitenland te polsen of Lasse Schöne in de etalage staat om verkocht te worden bijvoorbeeld Sunderland en Napoli. Schöne heeft een contract tot de zomer en zou volgens het beleid van Ajax verkocht moeten worden als verlengen er niet in zit. Eigenlijk dezelfde situatie waarin Moisander zich in bevindt alleen dan een paar jaar jonger. Het is makkelijk om te zeggen dat Ajax geen spelers nodig heeft omdat de jeugd alles al heeft. Maar we weten ook donders goed dat wanneer er clubs met geld komen, Overmars geen enkele moeite heeft met het verkopen van spelers. Ajax moet hopen op een rustige winter om niet gedwongen in februari een beroep te doen op de jeugd.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.