Frank de Boer moet kiezen en kiest voor lijn-Cruijff

Foto: Yulia Novikova / soccer.ru

Frank de Boer kon het zich in de bestuursoorlog bij Ajax tot nu toe permiteren om onpartijdig te zijn. ´Het is of je moet kiezen tussen twee van je kinderen. Dat kan ik niet´, zo zei De Boer eerder over keuze tussen Johan Cruijff en Louis van Gaal. Maar inmiddels is de Zwitserse periode van Frank de Boer voorbij en zal hij één van zijn kinderen moeten gaan skippen.

Volgens Voetbal International heeft De Boer zijn keuze gemaakt: het is de lijn-Johan geworden. Cruijff zelf zou De Boer tot die keuze hebben gedwongen, zo meldt VI. De eeuwige nummer 14 liet Frank eerst met rust zodat hij zich op Ajax 1 kon concentreren. Maar nu het niet veel meer scheelt of de eerste doden gaan vallen bij de Amsterdamse guerrilla-oorlog, eist Cruijff dat De Boer als voornaamste lid van het technische hart van Ajax kleur bekent.

Voetbal International legde die vraag aan De Boer voor, en die zou hebben gezegd dat hij toch kiest voor Cruijff. Omdat het raar zou zijn om ineens een andere koers in te gaan slaan, terwijl de club nog niet zo lang geleden bewust voor de koers van Cruijff heeft gekozen.

Of hij nu gelijk heeft of niet: Frank de Boer komt over als een wijs en verstandig man.

In zijn column in De Telegraaf haalt Cruijff intussen hard uit naar Martin Sturkenboom. De interim-directeur is volgens de Meester alleen maar binnengehaald voor een grote schoonmaak, zodat er straks alle ruimte is voor nieuw beleid à la Van Gaal. Dat pik ik niet, zegt Cruijff.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

8 reacties op “Frank de Boer moet kiezen en kiest voor lijn-Cruijff

 1. Ron

  Kortgezegd: wat kansloos! De Boer moet niet hoeven kiezen. Wat als ie meer voor van gaal voelt!? Dit is geen kiezen… De keuze wordt hem in de schoenen geschoven

    /   Beantwoorden  / 
 2. warco

  De Boer is oud en wijs genoeg om zelf een keuze te maken , hij laat zich echt niets in de schoenen schuiven . Op dit moment is er een machtsstrijd binnen Ajax , en is het bijna onmogelijk om neutraal langs de zijlijn te blijven staan ,zeker als je de hoofdtrainer van het belangrijkste elftal bent .

    /   Beantwoorden  / 
 3. Rob

  De boer heeft geen keuze. Als hij neutraal blijft, zoals hij dat tot nu toe heeft gedaan, krijgt hij Cruijff tegen zich. Dan zal hij niet lang meer trainer van Ajax zijn. Zonder de ruggensteun van Cruijff zullen hem tegenvallende resultaten niet langer vergeven. Keert hij zich tegen Cruijff, dan zal hem zelfs een landskampioenschap niet redden.

    /   Beantwoorden  / 
 4. warco

  De Boer kiest gewoon voor het plan Cruijff , punt uit , niks meer niks minder . Al dat gelul van , anders dit of anders dat , is exemplarische voor de roddel en achterklap die de plucheklevers bij Ajax de laatste jaren gebezigd hebben .

    /   Beantwoorden  / 
 5. Michael

  Jammer dat de Boer betrokken word bij deze egostrijd als beginnend trainer heeft hij dat niet verdiend. Diep van binnen is hij voor van Gaal daar hoef je geen schooldiploma voor te hebben maar het is voor zijn carrierre makkelijker om voor Cruijff te kiezen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Michael

  Jammer dat de Boer bij deze egostrijd betrokken word dat heeft hij als beginnend trainer niet verdiend. Diep van binnen is hij voor van Gaal daar hoef je geen schooldiploma voor te hebben maar voor zijn carrierre is het makkelijker om voor Cruijff te kiezen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. GJ

  Natuurlijk moet Frank kiezen. En dat heeft hij inmiddels gedaan.

  Nogal logisch als je de reactie van van Gaal leest.

  Quote:

  ‘Want als ik in de buurt van Ajax ben, dan heeft die club altijd succes gehad. Dat gebeurde als voetballer, al haalde ik niet het allerhoogste niveau. Dat gebeurde als trainer en als technisch directeur. Als trainer begon ik met 0 euro. Er was niet eens geld voor een kerstkaart. Natuurlijk kan Ajax weer terug naar de Europese top. Maar dan moeten we wel de jeugdopleiding verbeteren. En we moeten met z’n allen geduld hebben. Of dat de visie van Johan Cruijff is? Volgens mij heeft niemand de laatste weken naar die visie gevraagd’.

  Nou ja, dit zegt genoeg!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.