Prognose NEC-Ajax: een zege uit het boekje

Het is weer matchday! Ajax speelt vanmiddag in het verre Nijmegen de uitwedstrijden tegen NEC. Hm, altijd lastig. Wat zegt onze betrouwbare prognose?

Ajax kan in ieder geval met het nodige zelfvertrouwen aan de slag, na de mooie 1-0 zege van woensdag op Celtic. NEC staat voorlaatste, maar mind you: de Nijmegenaren hebben nog maar vijf wedstrijden verloren, tegen Ajax drie. Verder hebben ze in de persoon van Michael Higdeon een verraderlijke Engelse spits.

Ajax-trainer Frank de Boer kan tegen NEC nog niet beschikken over Lerin Duarte en Bojan Krkic. Niklas Moisander schijnt eindelijk wel weer helemaal fit te zijn. Volgens het volstrekt onbetrouwbare AD gaat dat ten koste van de basisplaats van Stefano Denswil.

AD zegt: Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen, Klaassen, Blind, Serero, Schone, De Jong, Sigthórsson.

Wat zegt onze betrouwbare prognose?

De prognose: het wordt een duel zoals De Boer het graag ziet. De eerste helft is Ajax dominant zonder echte kansen, maar worden de Nijmegenaren wel redelijk ‘stuk’ gespeeld. Op slag van rust maakt Lasse Schöne uit het niets de 0-1. Na rust krijgt Ajax meer ruimte, stort NEC in en lopen de Amsterdammers uit naar 0-3 door goals van Siem de Jong en invaller Viktor Fischer. Prima middag.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.