Ajax-spits Sigthórsson mag nooit meer stoeien in krachthonk

Foto: @KSigthorsson

Een nieuw IJslands drama voor de efficiënte maar zo blessuregevoelige Ajax-spits Kolbeinn Sigthórsson. Hij ligt er zeker vier maanden uit vanwege een operatie aan zijn linkerschouder.

De schouder van Sigthórsson raakte onlangs uit de kom na een ‘partijtje stoeien in het krachthonk’. Ajax heeft niet bekendgemaakt met wie de IJslander aan het stoeien was.

De makkelijk scorende spits is nu al een paar keer langdurig geblesseerd geweest en speelde vaker niet dan wel voor Ajax. Hebben we soms te maken met een nieuwe Ole Tobiasen, Dan Petersen of Johnny Hansen?

Jon Pall Sigmarsson
Naar verwachting is Sigthórsson medio januari weer fit. Dat betekent dat hij mogelijk speelklaar is voor de klassieker op 20 januari 2013 tegen Feyenoord. Dat is dan weer een voordeel bij dit nadeel.

Misschien kan Sigthórsson tijdens zijn revalidatie troost en inspiratie opdoen bij die andere grote IJslandse held: Jon Pall Sigmarsson, viervoudig Sterkste Man ter Wereld. In 1988 kwam Sigmarsson terug van een zware blessure maar pakte hij in Boedapest op indrukwekkende wijze de titel na een spannende tweestrijd met Bill Kazmaier.

Krachthonk
Sigmarsson overleed overigens in 1993 op 32-jarige leeftijd aan een gescheurde lichaamsslagader toen hij bezig was in het krachthonk. Laat dat ook een les zijn voor  onze Kolbeinn.

 

 

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

26 reacties op “Ajax-spits Sigthórsson mag nooit meer stoeien in krachthonk

 1. Hahaha

  Wij zijn niet bang Babel schiet er dit seizoen 40 in.

    /   Beantwoorden  / 
  1. twenteforever

   wie is Babel ?

     /   Beantwoorden  / 
   1. jarno

    dat is die gozer die huilend op zijn knietjes smeekte of hij alstublieft terug mocht komen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

     jarno,,,heb je van de week ook die vrouwtjes van groen links op tv zien huilen dat ze de Tweede Kamer moesten verlaten .Ze huilden om hun vergane maandloon.

       /   Beantwoorden  / 
     1. jarno

      nee niet gezien. ik heb niets met het groen links. ik was even vergeten dat dit een politiek forum was. bedankt.

        /  
  2. jarno

   inderdaad…. in eigen doel. whuahahahaha

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paul

    jarno feyenoord wat slecht,scheidstrechter thuisbluiter.Dresmen Pelle diep rood,penalty swalbe

      /   Beantwoorden  / 
 2. Peter

  Je gaat toch niet zeggen dat je Ryan Babel niet kent he?
  Maar wat hahaha zegt klopt niet natuurlijk,tis een hele goede spits maar denk dat ie er 20 inschiet ongeveer,er zijn ook al 4 games gespeeld.Dus als ie van de resterende 30 er 25 speelt en hij knalt er 20 in dan ben ik dik tevreden

    /   Beantwoorden  / 
  1. twenteforever

   Ha Peet ,tuurlijk ken ik Babel wel ,vond het f nodig om in de (stijl?) van die maffe hahaahahahah te reageren ,kun je zien hoe kinderachtig die is .

     /   Beantwoorden  / 
 3. Peter

  Mulder van Feyenoord is ook even uitgestoeid voorlopig,zocht Verhoeven niet nog een club?

    /   Beantwoorden  / 
  1. twenteforever

   Dat betekend de doodsteek voor die arme Jeroen V .

     /   Beantwoorden  / 
  2. jarno

   Verhoeven naar Feyenoord? en dan uitbloeien tot beste keeper van het seizioen.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Peter

  Denk ook niet dat Verhoeven het niveau aankan maar gun hem wel een club

    /   Beantwoorden  / 
 5. Peter

  De beste keeper met grote afstand zelfs staat bij FC Twente onder de lat.
  Geen twijfel over mogelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 6. jarno

  met wie zou hij gestoeid hebben?!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Peter

  Paul,ben het niet vaak met je eens maar nu kan ik niet anders dan je gelijk te geven.Jezus Christus,wat was Feyenoord slecht heb ff op eredivisie live gekeken die 2de helft maar dat was ronduit belachelijk.Tegen een onthutsend slecht Pec Zwolle winnen door een eigen doelpunt en een versierde pingel das om te janken.En ik heb gelijk gekregen wat Pelle en Verhoek betreft.Man,man,man als dat nu het aanvalsduo moet worden dan gaat het niet grappig voor ze worden.Geloof dat ze Psv volgende week krijgen en als ze dan weer zo spelen worden ze naar de slachtbank gebracht.Ajax was ook niet top vanavond maar dit Feyenoord is echt om te huilen,zo bedroevend slecht.Topploeg onwaardig.Wel ook 3 punten en de 0 gehouden maar daar is dan ook alles mee gezegd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. jarno

   zolang je wint is er niks aan de hand. is ajax niet een keer kampioen geworden met zulk soort gelukjes? volgens mij werden ze toen lucky ajax genoemd. okè het gaan volgende week pijnlijk worden, zeker zoals ze gister speelden. misschien moeten ze met die menatliteit spelen als tegen kiev. dat ze beter kunnen spelen tegen miljoenenclubs. en over Pelè en Verhoek. ik vond ze best goed spelen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Hahaha

    Lucky Ajax is door de supporters zelf genoemd dat heeft niks te maken met geluk enz. Als Ajax echt Lucky was dan hadden we al 10x de CL gewonnen en 50x kampioen geweest. Trouwens we hebben ook een Lucky Ajax team met oude voetballegendes. Iedere wedstrijd komen er duizenden mensen opaf ook veel uit andere landen om Lucky Ajax te zien voetballen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

     Ajax heeft vaak de arbiters mee als grote club en hierdoor veel prijzen en wedstrijden gewonnen heeft. Vandaar de term lucky ajax.

     De naam is afgeleid van het gezegde “lucky Ajax”, dat wordt gebezigd als Ajax door gelukkig toeval of een scheidsrechterlijke dwaling een wedstrijd winnend beëindigt.
     http://nl.wikipedia.org/wiki/AFC_Ajax#Lucky_Ajax

       /   Beantwoorden  / 
     1. Mark78

      Christian, Ajax heeft veel wedstrijden gewonnen door het eigen systeem en de uitstekende jeugdopleiding. Je wint geen Europa cups, Cl, wereldbekers etc. door enkel arbitrale dwalingen denk jij wel?

        /  
     2. Hahaha

      Inderdaad Mark alleen met omkoping zoals de wedstrijd Dinamo-Lyon of een gedrogeerd elftal van Juventus in 1996 kun je prijzen pakken.

        /  
     3. Mark78

      Inderdaad Hahaha, kun je nagaan wat ze nog meer hadden kunnen winnen? Allemaal geluk natuurlijk, al die prijzen dankzij de scheidsrechter??? Ik snap niet dat mensen die dit roepen niet beseffen hoe achterlijk ze klinken.

        /  
     4. Mark78

      @Oog, gelukkig kon de sublieme jeugd van psv vandaag de wedstrijd keren net als tegen RKC haha. Wat dat betreft zie ik wel progressie bij de jeugdspelers van psv wat jij Hahaha?

        /  
 8. Peter

  Jarno mijn zwager was er ook en die is normaal gesproken best positief ingesteld wat Feyenoord betreft en in mijn ogen vaak onrealistisch.Maar zelfs hij zegt nu dat het niet om aan te zien was en dat hij zijn hart vasthoudt voor komende zondag tegen Psv.Laten we hopen dat jullie je herpakken want wij willen natuurlijk dat er een gelijkspel uit gaat rollen.Das puur eigenbelang maar wel zo eerlijk.Moeten ze wel uit een ander vaatje gaan tappen en wie moet de doelpunten gaan maken?Heb begrepen dat Marcelo en Bouma nog wel eens in eigen doel schieten dus wie weet?

    /   Beantwoorden  / 
  1. jarno

   peter. psv verloor zojuist tegen 9 man van utrecht. waarom zou Feyenoord dan kansloos zijn.

     /   Beantwoorden  / 
 9. Mark78

  Jarno in mijn ogen zijn ze dat niet. Psv heeft het meeste geld uitgegeven aan de selectie inclusief trainer, maar je kunt nog steeds geen team kopen. Ik gun het Feyenoord van harte, ze zijn net als Ajax goed bezig met de eigen jeugd. Als het gaat lopen met Pelle dan acht ik Feyenoord zeker niet kansloos.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.