Transfercircus Ajax: Van der Wiel, Sulejmani, Boilesen weg?

De transfercarrousel rond Ajax draait zijn laatste rondjes nu de transferperiode deze week afloopt. Waar gaan Gregory van der Wiel en Miralem Sulejmani heen? En waarom is er – met alle respect – ineens belangstelling voor Nicolai Boilesen?

Aan de inkomende kant lijkt Ajax op transfergebied in grote lijnen klaar te zijn, hoewel er naar verluidt wordt gedacht aan de aanschaf van nog een aanvaller. Aan de uitgaande kant werkt Ajax enthousiast mee aan een vertrek van Gregory van der Wiel en Miralem Sulejmani.

Onze Greg staat al een tijdje als speciale aanbieding in de etalage, aangezien zijn contract na dit seizoen afloopt. Volgens de jongste geruchten wil het steenrijke Paris-Saint Germain alsnog een duikje in de koopjesbak nemen.

‘Parijs is nog ver’ 
De flamboyante zaakwaarnemer van Van der Wiel, Mino Raiola, blijft vaag: ‘Ik ben met verschillende buitenlandse clubs in gesprek, we zullen deze week zien of daar wat uitkomt.’ PSG is nog op zoek naar een rechtsback, en Raiola deed al eerder goede zaken (Maxwell, Zlatan) met PSG. Maar: Parijs is nog ver.

Miralem Sulejmani, ooit voor zo’n 17 miljoen euro gekocht van Heerenveen, dreigt na dit seizoen ook voor niets de deur uit te lopen. Maar volgens de betrouwbare Daily Mail is West Ham United geïnteresseerd in de Serviër. De Engelsen wilden hem eerder al eens hebben, maar toen ging de transfer op het laatste nippertje niet door.

Merkwaardig
Het meest merkwaardige transfergerucht gaat over Nicolai Boilesen. Arsenal, Southampton en Internazionale zouden zeer gecharmeerd zijn van de Ajax-linksback. Southampton zou zelfs ruim 6 miljoen euro voor de Deen overhebben.

Boilesen is een groot talent, daarover bestaat geen twijfel. Maar hebben deze clubs de statistieken van de enigszins blessuregevoelige Ajax-verdediger wel op een rijtje?

Seizoen 2010/2011: 7 wedstrijden.
Seizoen 2011/2012: 6 wedstrijden.
Seizoen 2012/2013: 0 wedstrijden.
Geblesseerd: vrijwel alle overige wedstrijden.

Wordt – ongetwijfeld – vervolgd.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “Transfercircus Ajax: Van der Wiel, Sulejmani, Boilesen weg?

 1. Marc W

  Sulejmani hoeft van mij niet weg. Al zou ik hem ook niet gratis de deur uit willen laten lopen volgend jaar. Krijgt ie geen nieuwe aanbieding?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Peter

  Hij heeft een nieuwe aanbieding gehad maar die vooralsnog naast zich neergelgd.Daarom denk ik ook dat als zich de kans voordoet om hem te verkopen dit jaar Ajax daar gebruik van gaat maken omdat hij volgend jaar transfervrij de deur uit loopt.Hij heeft destijds 16 miljoen gekost en denk dat Ajax blij mag zijn als ze 6 a 7 miljoen voor hem mogen vangen.Ook verdiende hij 1.4 miljoen en omdat hij 4 ton salaris in moest leveren wilde hij niet bijtekenen.Als ik Ajax was zou ik hem verkopen.We hebben genoeg goeie spelers die ook op zijn positie uit de voeten kunnen en die wel gemotiveerd zijn.Bovendien is hij ook vaak geblesseerd en dan meestal voor langere periodes.Deze man heeft mooie dingen laten zien maar heeft Ajax ook heel erg veel geld gekost.Want 1 ding is zeker je krijgt nooit geen 16 miljoen voor deze man terug,das wel duidelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hahaha

  Ze maggen allemaal weg voor 15 miljoen samen daar kun je 1 goede speler voor terughalen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Mark78

  Van mij had hij weg gemogen. Als je naar de huidige selectie kijkt zijn alle spelers op zijn positie beter. Het feit dat hij niet wil bijtekenen na alle kansen die hij heeft gehad en na al het geduld dat Ajax met hem heeft gehad spreekt ook niet echt in zijn voordeel.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.