Match Day: Ajax – FC Barcelona

Uitverkocht, compleet tot de nok toe vol uitverkocht is de Amsterdam Arena. Het sterrenelftal van Barcelona komt op bezoek, ditmaal mag Suarez wel spelen en samen met Messi en Neymar moet hij de Ajax verdediging stuk spelen. Dat lukte ze vorig jaar bijna, maar Ajax hield toen stand. Lukt dat vanavond weer?

De scheidsrechter van vanavond is Proença. De Portugees kennen we van het WK, waar hij in de wedstrijd van Nederland tegen Mexico in de achtste finale een penalty gaf toen Arjan Robben volkomen terecht naar de grond ging. De rest van de wereld vond het minder terecht maar daar hebben we niks mee te maken. Wat we hierdoor wel weten is dat de scheids makkelijk penalty’s geeft. Veltman en Moisander moeten dus oppassen vanavond met Suarez,

Blessures

We beginnen eerst met de blessures. Bij Ajax keert Boilesen terug van een buikgriepje en ook Serero lijkt te kunnen starten. De middenvelder startte dit weekend nog op de bank omdat hij net terug was van een hamstringblessure. Het Parool houdt het bij de volgende opstelling voor vanavond:
Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander en Boilesen; Klaassen, Serero en Andersen; El Ghazi, Sigthorsson en Schöne.

Bij Barcelona zit de ziekenboeg wat voller. Iniesta, Mathieu en ook Jordi Alba is nog een vraagteken voor de wedstrijd. De linksback raakte geblesseerd dit weekend maar trainde gisteren wel mee in de Amsterdam Arena. De opstelling van Barcelona die rondzweeft op Twitter:
Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Rakitic, Suarez, Messi en Neymr.

Vorm

Frank de Boer kijkt bedrukt, lastige pot vanavond (beeld: Ajax TV)

Alhoewel Ajax de laatste drie wedstrijden in Nederland won(Eagles 3-1, Urk 0-4 en Dordrecht 4-0) straalt het team bepaald niet op het veld. Het spel is vaak traag en saai, Sigthorsson scoort zelden en loopt het hele elftal aanvallend stroef. De passing is vaak onnauwkeurig en het elftal lijkt  neerslachtig, ongemotiveerd zelfs. Voor Ajax is een gelijkspel al winst, APOEL Nicosia speelt vanavond in Parijs tegen PSG en het lijkt onwaarschijnlijk dat de Cyprioten daar kunnen winnen.

Bij Barcelona gaat het ook niet van een leien dakje. El Clasico werd verloren met 3-1  in Madrid en afgelopen weekend verloren Messi en co in eigen huis van Celta de Vigo. Voor Barcelona is het zaak om te winnen om zicht te houden op de eerste plek in de groep.

Prognose

Frank de Boer had  tactisch gezien alles verkeerd gedaan in Camp Nou, Ajax kwam er totaal niet aan te pas. Met een volledig fitte selectie staan de Amsterdammers er sterker voor dan twee weken geleden. Toch lijkt Barcelona hier een redelijk makkelijke overwinning te kunnen boeken, zelfs met het wegvallen van Iniesta moet het elftal van Luis Enrique de drie punten kunnen pakken. In eigen huis is het al gelukt om PSG op een gelijkspel te houden en eigenlijk hadden ze moeten winnen die avond. Maar gezien de vorm van Ajax lijkt een gelijkspel al een behoorlijke stunt. Prognose: Ajax speelt een stuk beter dan twee weken geleden maar verliest alsnog met 0-2.

Poll

Vanaf zondag konden jullie stemmen in de uitslag voorspellende poll. Op het moment dat deze blog gepost wordt zegt 37% dat Ajax met 2-1 wint, voorspelt 26% een gelijkspel en zegt 26% dat Ajax een pak voor de broek krijgt vanavond. De poll sluit vanavond op het moment van de aftrap: 20:45. De live-blog zal een uur voor de aftrap beginnen.

Voorspellingen Ajax - Barcelona, wat gaat het worden?

  • Gelijkspelletje 1-1 of 2-2 (22%)
  • Barcelona pakt ajax in: 0-3 (39%)
  • Als Barcelona het al moeilijk heeft tegen Celta de vigo... 4-0 voor Ajax! (9%)
  • Ajax wint zoals vorig jaar 2-1, tikt Barca helemaal van het veld (30%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.