Ajax tankt vertrouwen en de blessures bij Barca

Frank moet zijn jongens mentaal voorbereiden (foto: @AFCAjax)

Van Go Ahead Eagles winnen, logisch. SV Urk met 4-0 opzij zetten, beetje aan de lage kant zelfs. FC Dordrecht met 10 man de mat spelen, dat wordt eisen zelfs eisen de fans van Ajax. Maar daarna is het wel handig als de ploeg met beide benen op de grond blijft.

Drie winstpartijen in een week is leuk, maar de tegenstanders waren dan ook niet bepaald van het kaliber PSV, Feyenoord of FC Twente. Een beetje zelfvertrouwen is goed, maar dat moet niet leiden tot zelfoverschatting. El Ghazi speelde goed tegen FC Dordrecht, echt heel goed. Hij straalt dan ook voor de camera van de NOS na de wedstrijd.Gelukkig hoeft hij ook niet bang te zijn voor Jordy Alba, die is geblesseerd en lijkt op dit moment woensdagavond niet te gaan halen. Daarnaast zijn Iniesta en Mathieu geblesseerd, Mathieu lag ook in de ziekenboeg in de eerste wedstrijd, maar met het wegvallen van Iniesta en mogelijk Alba heeft Ajax in ieder geval iets meer kans om te winnen dan in Camp Nou.

Iniesta doet dit keer niet mee (Foto: @Sharpiee6)

Met iets meer kans op een stunt zou uw huisanalist al blij zijn met een punt om eerlijk te zijn. Vertrouwen tanken uit de afgelopen week is goed, maar vergeet niet dat zelfs tegen de wat kleinere ploegen, Ajax lange periodes heel slecht speelde. Van Rhijn zegt het goed: ze moeten niet bangig zijn, spelen zoals ze dat deden toen Dordrecht met 10 man kwam te staan. Dat is veel belangrijker dan hopen op een stunt en vertrouwen tanken en dat soort nonsense. Erin vliegen en hopen op het beste. Alsof ze niks te verliezen hebben want feitelijk gezien hebben ze ook niets te verliezen met 1 punt voorsprong op Apoel Nicosia en 4 punten achterstand op Barcelona.

Voorspellingen Ajax - Barcelona, wat gaat het worden?

  • Gelijkspelletje 1-1 of 2-2 (22%)
  • Barcelona pakt ajax in: 0-3 (39%)
  • Als Barcelona het al moeilijk heeft tegen Celta de vigo... 4-0 voor Ajax! (9%)
  • Ajax wint zoals vorig jaar 2-1, tikt Barca helemaal van het veld (30%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.