Prognose Barcelona-Ajax: mirakel in Camp Nou

Als we de zogeheten kenners moeten geloven, maakt Ajax vanavond weinig kans in het Champions League-duel met Barcelona. Ons betrouwbare prognoseteam heeft echter een heel andere kijk op de kraker in Camp Nou.

Ajax verkeert niet in topvorm en mist vanavond onder anderen Thulani Serero en Nicolai Boilesen. De kans is groot dat Ajax-trainer Frank de Boer Nick Viergever op de plek van Boilesen gaat neerzetten en een middenveld componeert met Davy Klaassen, Niki Zimling en de goed gecoiffeerde Deen Lucas Andersen. ‘Dat kan’, meent onze huisanalist.

Bij Barcelona is het een heel ander verhaal. Lionel Messi verkeert juist wel in topvorm en lijkt te zijn veranderd in een soort agressieve Messi 2.0. die zelfs in opstand durft te komen tegen de trainer. Op een geflatteerde nederlaag tegen Paris Saint-Germain na is Barcelona bezig aan een ongekende zegetocht.

Wat vinden Davy Klaassen en Frank de Boer daarvan?

Nog belangrijker: wat vindt ons prognoseteam?

De betrouwbare prognose: Ajax zorgt voor de grote verrassing van deze Champions League-ronde. In de eerste helft blijven de Amsterdammers met veel moeite overeind. Vlak voor rust komt het kantelmoment: Viergever schopt Messi onderuit en krijgt rood. Messi moet hinkend het veld af en blijft in de rust in de kleedkamer achter.

Tien Ajacieden strijden vervolgens voor een bloedeloze 0-0, maar het pakt op het laatste moment anders uit. In de 83ste minuut levert Klaassen een fenomenaal afstandsschot af dat in één keer in de kruising vliegt óf via de lat voor de voeten van voormalig Polen-Flop Milik komt, die de bal vervolgens kundig binnenschuift. Hoe dan ook: Ajax wint met 1-0. ‘Een prima uitslag’, aldus onze huisanalist.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “Prognose Barcelona-Ajax: mirakel in Camp Nou

 1. Mark78

  Ik begrijp ook niet dat iedereen er zo over valt dat Ajax bij Barcelona met 3-1 verliest. Er duiken nu voldoende berichten in de media op dat de CL zijn aantrekkingswaarde verliest gezien de scheve verhoudingen. Als Messi en Barcelona op dreef zijn houdt niemand ze tegen, hetzelfde geldt voor Robben en Bayern Munchen waar een grote club als AS Roma gewoon met 7-1 vernederd wordt. Het wordt door het grote geld zo voorspelbaar wie er wint, dat de kijker zijn interesse verliest. Misschien zou er iemand in kunnen grijpen, maar als al die commerciële zenders kijkers willen houden, dan zal er toch iets moeten veranderen. Barca, Real, Bayern winnen alle wedstrijden met twee vingers in de neus. Als er een keer een tegenstander opstaat dan kopen ze die gewoon leeg. Het is geen voetbal meer, het is een circus waar je als toeschouwer wellicht een glimp op kunt vangen van een ster, de rest op de tribune. Als de CL pas interessant wordt bij de finale, dan schiet je je doel toch enigszins voorbij lijkt me of niet? Gewoon weer regels invoeren met het aantal buitenlanders of echt strakke financiële regels, dit heeft niets meer te maken met voetbal.

    /   Beantwoorden  / 
 2. warco

  Ben het helemaal met je eens Mark , het is toch belachelijk dat je in de poule fase al kan zeggen wie er bijna zeker de CL gaat winnen . Er zijn een paar grote clubs in Europa die jaarlijks overal de beste voetballers weg kopen voor belachelijke bedragen . De regel van een minimaal aantal buitenlanders per team weer invoeren is in de EU niet meer haalbaar denk ik .

    /   Beantwoorden  / 
 3. Mark78

  Dat denk ik ook niet Warco. Strakkere financiële regelgeving die ook echt getoetst wordt zou een optie kunnen zijn of wellicht een beperking van het aantal aankopen per jaar. Er is in mijn ogen voldoende te verzinnen om het voetbal weer leuk te maken. Vooral door instanties die niets anders te doen hebben. Het lijkt er echter sterk op dat de UEFA en de FIFA dat helemaal niet willen, het grote geld regeert, het voetbal niet. Als ik dan zie dat Platini ook nog voorstelt om vijf wissels toe te passen ipv. drie, zodat die handvol clubs die nu alles beheersen nog meer sterren in kunnen brengen dan is het volgens mij wel duidelijk hoe het ervoor staat.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.