Ajax-Real Madrid: scoort Hoesen, speel je andere wedstrijd

Ajax is er niet bepaald in geslaagd voor een stunt te zorgen in de Champions League. De thuiswedstrijd tegen Real Madrid ging voor de derde keer in drie jaar redelijk kansloos verloren: 1-4.

Wel waren er in de tweede helft twintig minuten waarin Ajax bij een 1-2 stand mogelijkheden had op de gelijkmaker. Met name tropische verrassing Danny Hoesen had (zoals reeds voorspeld in de Prognose van gisteren) de gelijkmaker op zijn schoen. Scoort Hoesen, dan speel je natuurlijk een heel andere wedstrijd.

Voor de rest was het – eerlijk is eerlijk – een ongelijke strijd. Het begint er langzamerhand op te lijken dat je voorzichtig de conclusie zou mogen trekken dat de kloof tussen Ajax en de echte Europese top mogelijk ietsje te groot is geworden. Zowel financieel (Cristiano Ronaldo is duurder dan de gehele Ajax-selectie) als sportief (doelsaldo Ajax-Real Madrid sinds 2010: 1-16).

Opgepompte krachtpatsers
Ook opvallend in de Arena was het verschil in omvang van de meeste spelers. Waar bij Ajax frêle miniatuurspelertjes van het kaliber Tobias Sana en Christian Eriksen rondlopen, beschikt Real Madrid louter over opgepompte krachtpatsers. Zelfs de relatief kleine ‘Hakim’ Marcelo is een gespierde mannetjesputter in vergelijking met iemand als Toby Alderweireld.

Ajax-trainer Frank de Boer (zonder modieuze bril) was na afloop dan ook ‘niet zo’n beetje gefrustreerd’ en ‘diep teleurgesteld’ over het ‘te naïeve Ajax’.

 

 

Voor wie de samenvatting ondanks alles toch nog een keer wil zien: check hieronder.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Ajax-Real Madrid: scoort Hoesen, speel je andere wedstrijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.