‘Ajax-directeur Van der Aat slaat Europees pleefiguur’

Ajax-directeur Henri van der Aat heeft in de discussie rond de Champions League voor jeugdteams een Europees pleefiguur geslagen. Van der Aat schreef namens Ajax een boze brief, maar was bij een belangrijke vergadering afwezig omdat hij het vliegtuig moest halen. Dat stellen ECA-bestuurder Maarten Fontein en KNVB-directeur Michael van Praag.

Ajax schreef vorige week een boze brief omdat de UEFA wil dat alleen clubs aan de jeugd-Champions League meedoen die zich ook hebben geplaatst voor de ‘echte’ Champions League. Oneerlijk voor clubs die veel in hun jeugdopleiding investeren, vindt Ajax.

Maarten Fontein reageert in VI ontstemd op de handelswijze van de commercieel directeur van Ajax. ‘Nooit heeft hij inhoudelijk ook maar iets gezegd op de vergaderingen. Hij was boos dat er in de nieuwe Champions League geen plaats is voor de jeugdkampioenen, maar voor de jeugdploegen van teams die daadwerkelijk aan de grote Champions League meedoen. Als hij even had geluisterd, zou hij begrijpen waarom.’

Gepeperde reactie
Ook Michael van Praag toont zich in VI not amused: ’Ik heb een gepeperde reactie gestuurd op de brief van Ajax. Het is te begrijpen dat Ajax er problemen mee heeft, maar de procedure kan echt niet. Er zijn talloze meetings geweest, rondbrieven. En nooit heeft Van der Aat iets gezegd. Praat dan mee.’

‘Als ik dan ook nog hoor dat Ajax, op het moment dat erover wordt gepraat, als enige het pand verlaat in Genève, dan voel ik mij wel geroepen om dat, in een een overigens keurige brief, te beantwoorden. Zo ga je niet met elkaar om.’

Vliegtuig
Inhoudelijk heeft Van Praag wel begrip voor het standpunt van Ajax: ’Wij zijn daar ook niet blij mee, maar praat dan mee. We moeten ergens beginnen met zo’n toernooi. Dat is compleet gefaciliteerd door de UEFA. De clubs hoeven geen cent te betalen. Het is een start.’

‘Dan moet je niet weglopen als dat besproken wordt. Kom nou toch. Het argument was dat er ook andere afspraken stonden en het vliegtuig gehaald moest worden..Tsja..wat moet ik dan nog zeggen. Het vliegtuig moest gehaald worden…’

Pendelbusje
Van der Aat reageert in VI op het verwijt dat hij tijdens de belangrijke UEFA-vergadering is vertrokken: ‘Ik kan niet ontkennen dat ik eerder ben weggegaan op die conferentie. Maar ik was niet de enige in dat pendelbusje naar het vliegveld.’

Grote vraag is nu natuurlijk: wie zaten er nog meer in het pendelbusje van Van der Aat?

Voor meer achtergronden over het schimmenspel rond de jeugd-Champions League: lees dit artikel op catenaccio.nl.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “‘Ajax-directeur Van der Aat slaat Europees pleefiguur’

  1. Eberhard

    Ja, ik was erbij in dat busje.

      /   Beantwoorden  / 
  2. oog

    Waarschijnlijk de chauffeur en een straatjesveger.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.