Ajax-spelers onder indruk van ‘Hammer-Gruppe’

Foto: @ChrisEriksen8

De Ajax-spelers zijn zeer onder de indruk maar ook in hun nopjes over de loting voor de Champions League, zo laten zij weten via Twitter. Onze redactie Social Media zette de reacties van de Ajacieden overzichtelijk op een handig rijtje.

Het is een hammerschwere, aber verdammt geile Gruppe geworden, zoals de collega’s van Bild Zeitung al zo treffend omschreven: Real Madrid, Manchester City, Borussia Dortmund en Ajax.

Ajax-trainer Frank de Boer keek twitterend naar de loting en was weer goed op dreef. Nadat Ajax door Ruud Gullit bij Real Madrid en Manchester City werd geloot, voorspelde Frank:

Nu Dortmund erbij en het (kampioens)feest is compleet.

En toen dat leed ook was geschied:

Wanneer is de finale??ūüėĄ

Ook tweelingbroer Ronald de Boer wees op zijn voorspellende gave:

Ik zat er niet ver naast met mijn voorspelling. Alleen @realmadrid voor @FCBarcelona #helderziend #GroupOfDeath #AFCAjax #mancity

Ajax-aanvoerder Siem de Jong is enthousiast:

Nou.. Weer een paar mooie wedstrijden voor de boeg! Heb er zin in #CL Loting

2 ervan komen we in ieder geval niet tegen in de volgende ronde #CL #overwinteren

Voorganger Jan Vertonghen antwoordde De Jong:

Wordt genieten!!! 

Christian Eriksen reageerde drietalig:

Wow.. #excited #spannend #spændende

En maakte deze heftige foto:

Foto: @ChrisEriksen8

Daley Blind was duidelijk in zijn commentaar en maakte net als Eriksen een foto van het dramatische moment:

Kampioenenpoule! Wauw!

Foto: @BlindDaley

 

Jody Lukoki is vol vertrouwen, maar moet wel Champions League goed spellen natuurlijk:

Champions Leauge loting waauuww!! We will make it.

En ook Davy Klaassen vindt dat Ajax ervoor moet gaan:

Kampioenenpoule! We gaan ervoor!!

Trainer Frank de Boer reageerde behalve op Twitter gelukkig ook nog in levende lijve voor de NOS-camera. De Boer had gehoopt op een groep met Barcelona, Schalke 04 en FC Nordsjaelland. Maar het liep dus iets anders. Zeg het maar, Frank.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

24 reacties op “Ajax-spelers onder indruk van ‘Hammer-Gruppe’

 1. feyenoordisdebeste

  haha lekker voor jullie neuzen het zou me verbazen als jullie een punt halen

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mexx

  Ik denk dat Ajax in ieder geval wel meer punten haalt dan Feyenoord in Europa, hahaha!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Peter

  Tis de zwaarst mogelijke poule die we geloot hebben maar het worden 6 mooie wedstrijden.We hebben niets te verliezen,we kunnen alleen maar winnen.Mocht het niet lukken dan kun je met opgeheven hoofd het stijdtoneel verlaten en je richten op de competitie.Ajax heeft ieder geval 15.6 miljoen binnen als gevolg van de CL deelname en tv rechten en de Arena zal steeds uitverkocht zijn.Wie weet kunnen we voor een stunt zorgen en worden we derde in de poule.Hoger als die positie lijkt me niet reeel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. warco

   Ben alleen benieuwd wie er tweede gaat worden achter Ajax in deze poule .

     /   Beantwoorden  / 
   1. twenteforever

    je kunt je beter afvragen wie er laatste en een na laatste word in de poule ! Denk je nou werkelijk dat Ajax eerste word ? optimist ben je zeker !IOp dit moment is er geen enkele Nederlandse club in staat om eerste in zon poule te worden .

      /   Beantwoorden  / 
 4. Peter

  @Feyenoordisnooitdebestegeweest,dat je gefrustreerd bent omtrent de prestaties van je club valt enigzins te begrijpen.Snap alleen niet wat je hier komt doen als je niks zinnigs te melden heb.Door dit soort reakties maak je jezelf alleen maar belachelijk.Zit namelijk zo,zelfs al worden we laatste in de poule dan hebben we in ieder geval aan de CL mogen deelnemen en daardoor ontvangen we een flinke som geld aan tv rechten etc en tis leuk voor de supporters,de ambiance in de stadions en ga zo maar door.Dat we het niet hoeven te delen dat hebben we te danken aan jou club.Die mocht het op 1 niveau lager proberen en das helaas niet zo goed gegaan zoals je weet.Niet dat ik daarvan geniet want gun iedere Nederlandse club een ronde verder in Europa.Wat de Nederlandse competitie betreft zou het zo maar eens een heel vervelend jaar voor je kunnen gaan worden en dan lachen alle neuzen,snavels of hoe je zo ook noemt,je heel hard uit en das begrijpelijk.Dus als je nu wat meer fatsoen in je lijf zou hebben en gewoon normaal discusieert is er niets aan de hand.Het zijn zogenaamde internethooligans zoals Paul,Dbva, Patrick en jongens zoals jij die de blogs en forums bevuilen.Daardoor lopen er steeds meer mensen weg omdat het niveau erg omlaag gaat door dit soort reakties.Zo jammer is dat he.Wens je veel wijsheid en een paar hersencellen toe.

    /   Beantwoorden  / 
  1. jarno

   zo zie je maar. ieder draagt zijn verlies op zijn eien manier. ik kom met terug uit Praag en ben gek genoeg trots op de prestatie van Feyenoord over 4 wedstijden. gezien waar we vandaan komen. maar genoeg over Feyenoord. ik denk dat het voor ajax lastige wedstrijden zijn. het zijn in ieder geval leuke wedstrijden op zich. en laten we eerlijk zijn. ik zal er niet rouwig zijn als ajax het niet haalt….LOL

     /   Beantwoorden  / 
  2. Mark78

   Nou Peter dat is een statement. Nee inderdaad wat een zielige frustratie, Ajax schrijft een kleine 16 miljoen bij en daar kan alleen nog meer bij komen. Ik snap de frustratie wel als je kansloos van Sparta Praag verliest, maar goed, ga het dan bij je eigen club zoeken. Ajax zou sowieso zwaar geloot hebben in de CL, maar dit is wel heel extreem, de kampioenen van Spanje, Engeland en Duitsland. Goede ervaring voor de jonkies en wie weet, we hebben inderdaad tegen elke tegenstander niets te verliezen. We gaan het zien. Een ding is duidelijk, kom je de poulefase door dan moet je eigenlijk de CL ook winnen haha.

     /   Beantwoorden  / 
   1. jarno

    Feyenoord kan dan wel kansloos van Sparta Praag hebben verloren maar heeft alles tot op het laaste moment in eigen handen gehad. maar simpelweg niet het geluk of ervaring hebben gehad om te scoren. aangezien er her en der al termen als “vernedering”en “afstraffing” voorbij kwamen wat dat aangaat kan Feyenoord met zijn kop omhoog verder gaan in de compentitie. ik heb wel weer zin in een huldiging.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

     Als jij zin hebt in een huldiging dan zou ik als ik jou was een tijdmachine bouwen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. jarno

      al mee bezig. is al ingesteld tot einde van dit seizioen. huldeging op de Coolsingel. LOL

        /  
     2. Hahaha

      Helpt Bony ook mee aan dat toestel?

        /  
     3. jarno

      de compentitie is pas 4 wedstrijden oud. er kan nog van alles gebeuren.

        /  
    2. Mark78

     Jarno de woorden afstraffing/vernedering heb ik niet gebruikt. Het is ook niet jegens jou, maar een reactie op een gefrustreerd ventje dat blij is met de zware loting van Ajax??? Ik had ook liever gezien dat Feyenoord, Heerenveen en Az, alleen maar beter voor het Nederlands voetbal. Beetje treurig als je alleen naar je eigen clubje kunt kijken.

       /   Beantwoorden  / 
 5. Paul

  als Heerenveen de kansen plus penalty had benut,had het ook wel 7-2 kunnen zijn

    /   Beantwoorden  / 
  1. michael

   Als Ajax niet met een man minder speelde en alle kansen benut had het 2-7 kunnen zijn.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Mark78

    Inderdaad Michael, Ajax speelde niet best, maar haalt ondanks de arbitrage toch nog een punt. Ajax had na die bal op de paal en lat eigenlijk al op 2, 3 tegen nul moeten staan. Die penalty was wel het toppunt van onkunde van de arbitrage. Naast de snel gegeven rode kaart, onterecht affluiten voor buitenspel, anders had Boerrigter vrij voor de keeper gestaan, en het niet geven van een penalty voor Ajax terwijl blijkbaar aan de andere kant wel heel makkelijk een penalty wordt gegeven. Slechte wedstrijd van Ajax, maar met een arbitraal trio van een dusdanig niveau kun je moeilijk van een echte wedstrijd spreken.

      /   Beantwoorden  / 
 6. Peter

  Sluit ik me volledig bij aan>Ajax had de wedstrijd al veel eerder moeten beslissen.Veel arbitrale fouten,wel terechte rode kaart.Uiteindelijk mag je blij zijn met een punt maar dit gelijkspel had echt niet gehoeven.Jammer de bammer,volgende keer beter

    /   Beantwoorden  / 
 7. Buddy

  Ajax mag niet mopperen, na die kansen van heerenveen :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Ben jij niet die beroemde taartenbakker whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ha ha ha

     /   Beantwoorden  / 
   1. twenteforever

    ben jij niet die achterlijke waus met de naam Paul die overal denkt leuk te zijn met zn shitrondstrooien ? Met jou erbij is het sesamstraat aan het worden …..zielig ventje ! snuif eens minder dat kon wel eens helpen .

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

     ik ben de enige echte Paul,dus de echte,afz Wim B

       /   Beantwoorden  / 
 8. Paul

  Gregory ik hoop wel dat je blijft twitteren,want voetballen in Paris is toch maar bijzaak.Kun je straks vanaf de Bank in Paris al weer mooi beginnen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Paul

  nieuw bij de Bakker op de hoek ,,kangeroo brood

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.