Live Blog: Ajax – PEC Zwolle

Johan Cruijff is dood en Ajax gaat de magie van de legendarische nummer 14 missen. Vanmiddag gaat de club de icoon herdenken en hopelijk slaat de bedompte sfeer niet over op de spelers want Ajax moet gewoon winnen. PSV heeft de koppositie overgenomen en een gelijkspel of verlies in de komende weken betekend dat alles verkeerd af kan lopen. Bij PEC Zwolle loopt half Ajax rond en die staan te trappelen om a la Vertonghen het kampioensfeest te versjteren. En u kunt alles volgen in het liveblog hieronder, alle live updates, analyses, Tweets en video’s staan hier zodat u van een afstand de wedstrijd kan volgen, Enjoy!

Druk op de F5-toets om de pagina te verversen en de laatste updates te zien

18:52 Eindanalyse

De man van de wedstrijd is Milik. Speelde als een topspits vanmiddag en stond steeds op de goede plek. Geen omzwervingen meer, geen afleidingen meer zoals in het begin van het seizoen, hij speelt zoals hij hoort te spelen. Twee echte spitsengoals en heel veel kansen had hij vanmiddag waardoor hij met afstand de beste speler was vanmiddag. Klaassen en Gudelj speelden heel goed, lieten PEC hun spel spelen in de eerste helft en waren razendsnel in de omschakeling. Met name Gudelj rende heel vaak naar voren om Milik en Schöne te ondersteunen in de aanval en gaf een paar heerlijke passjes naar voren waardoor de verdediging van PEC verkeerd stond. Klaassen werkte zich kapot om druk op PEC te zetten op het middenveld en was keer op keer het aanspeelpunt voorin zodat Milik de spits kon uithangen. De countertactiek van De Boer werkte perfect omdat Schöne het spel goed breed hield en daarmee veel ruimte voorin creëerde. Bazoer speelde goed en deed vooral verdedigend zijn werk goed maar liet aanvallend het wel eens lopen, het is goed aan hem te zien dat het seizoen misschien net wat te lang duurt voor hem. Schöne stond vaak alleen en de Deen kreeg ook geen ondersteuning van Veltman waardoor de aanval van Ajax vooral over de linkerkant moest. Veltman speelde verdedigend goed maar liet aanvallend erg weinig zien. Dijks daarentegen hoefde weinig te verdedigen en kon zich helemaal uitleven met zijn voorzetten en kwam zowaar met een schot op doel. Viergever en Van der Hoorn deden vrijwel alles goed in de verdediging, elke voorzet en corner van PEC Zwolle werden direct weggewerkt en er was geen enkel moment van paniek in de wedstrijd. Viergever kwam een paar keer helemaal naar voren en liet zien dat hij uitstekend kan aanvoelen wanneer hij Van der Hoorn alleen kan laten. De communicatie tussen die twee gaat steeds beter en het lijkt erop dat deze twee weinig moeite zullen hebben om het seizoen uit te spelen. Cillessen had weinig te doen vandaag en de keren dat hij uit zijn doel moest komen stond hij goed op te letten. Alle gevaarlijke ballen van PEC waren voor hem en hij stond als een keizer te heersen in zijn strafschopgebied. Samengevat speelde heel Ajax vanmiddag goed, uitblinkers waren Milik, Viergever en Gudelj. Frank de Boer heeft gelijk, dit elftal lijkt met speels gemak de titel te kunnen pakken maar tegelijkertijd speelt Ajax wel heel laks en makkelijk. En achterover leunen kan niet met maar twee punten voorsprong. Daar zit het grootste gevaar en Frank de Boer zal er alles aan moeten doen om ze scherp te houden.

Tot zover de eindanalyse, bedankt voor het lezen, tot volgende week!

18:37 Tweede minuut

Aanval van PEC eindigt in een uittrap voor Cillessen. De fans staan nog steeds te klappen. De bal vliegt het veld weer in en Blom fluit voor de wedstrijd. Ajax wint met 3-0. Een prachtige middag voor voetbalfans. Zo meteen de eindanalyse.

18:36 Eerste minuut

Luid applaus klinkt in de Arena. De fans geven nog een rondje voordat de wedstrijd afgelopen is. Op het veld gebeurd er weinig.

18:35 blessuretijd

Er komen twee minuten erbij.

18:35 Voorzet

Een volgende bal voor wordt net lekker gekopt, Ajax komt niet verder dan afstandsschoten en kopballen in de laatste 20 minuten.

18:34 Zzzzz

Het uittikken is begonnen, minuten lang gaat het spel op en neer zonder kansen. Tijd voor een dutje op de bank zonder dat je wat mist.

18:31 Aanval

Dijks met een volgende voorzet maar Schöne krijgt het hoofd niet goed tegen de bal waardoor die omhoog vliegt. De keeper kan vangen.

18:29 Een Fischertje

We gaan het Fischertjes noemen. Milik loopt zich klem, heeft teveel tijd nodig waardoor hij een kansloos schot vuurt op doel. De bal gaat hoog over.

18:28 Slordig

Van Beek komt een keer aan de bal en speelt de bal veel te ver voor zich uit en is die kwijt. Slordig.

18:26 Oh..


18:25 Kans

Fischer komt weer het strafschopgebied in rennen na een mooie pass van Gudelj. Maar hij loopt zich vast en verliest de bal. Sinkgraven schiet dan maar van afstand, de bal gaat een halve meter naast.

18:24 De Boer

De tweede helft is een stuk minder en De Boer is boos, staat op zijn krukken langs de zijlijn te schreeuwen naar zijn spelers.

18:23 Kansje

Sinkgraven en Fischer combineren in de 16 van PEC en uiteindelijk schiet Fischer op doel maar werkt de bal ver naast de verre hoek. Slecht schot.

18:22 Kans PEC

Een voorzet van de linkerkant van PEC en Veldwijk controleert de bal met de arm in het strafschopgebied. Blom fluit voor hands. Ajax neemt weer over.

18:21 Vrije trap

Marcellis gaat door op Milik en trapt de Pool op de kuit. Gudelj schiet de bal hoog de 16 in en Milik kan net niet hoog genoeg springen om bij de bal te komen. Hij liep weer helemaal vrij en had zo in kunnen koppen.

18:18 Wissel

De laatste wissel van De Boer, Younes komt eruit en Fischer mag zijn taken overnemen. De Duitser is onzichtbaar geweest vandaag.

18:16 Penal?

Milik krijgt een lange hoge bal op zijn pantoffel en lijkt nog langs 1 verdediger te kunnen om alleen naar het doel te gaan. Hij wordt aan schouder getrokken maar hij gaat nog even door en daarna pas liggen waardoor Blom er geen overtreding in ziet.

18:15 Corner

PEC krijgt een corner, de eerste kans in een lange tijd ze. De bal gaat lag het strafschopgebied in en mist elke speler, Veltman krijgt een teen tegen de bal waardoor de bal weg springt. De rebound wordt geblokt waardoor de kans verkeken is voor PEC.

18:14 Applaus

Het stadion zingt in de 68-ste minuut: Ga staan als je voor Johan bent. Mooi moment.

18:14 Wissel

PEC met de laatste wissel, Nijland komt er in voor Lam.

18:12 Bergkamp

Niet de beste maatjes met Bazoer


18:11 Diepe bal

PEC met een bal in de ruimte achter de verdediging maar

18:09 Corner

PEC kwam met nog een voorzet maar Ajax neemt meteen over, Dijks staat helemaal voorin en vraagt om de bal maar de bal wordt net voor zijn neus weggetikt voor een corner. Die draait hoog in en de keeper bokst de bal weg.

18:07 Dubbele Wissel

Sinkgraven komt erin voor Klaassen en Bazoer gaat eruit en Van Beek komt erin. Slimme wissels van De Boer gezien Bazoer en Klaassen terugkomen van Oranje en geen risico op blessures wil nemen.

18:06 Voorzet

De eerste kans van PEC maar de voorzet voor Veldwijk werd omhoog gekopt door Van der Hoorn, Cillessen vangt daarna de bal. Waterdicht die verdediging van Ajax.

18:05 Corner

Een voorzet van Dijks gaat achter voor een corner. Die wordt kort genomen en Younes wil uiteindelijk een voorzet over de grond geven die veel te zacht is. PEC werkt de bal weg, Gudelj pikt de bal weer op, die haalt uit van afstand maar het schot is te zacht en de keeper van PEC heeft de bal.

18:03 Typerend

PEC is even aan de bal en Gudelj moet druk naar voren zetten omdat Younes het niet doet. Zodra de bal terug gaat naar de keeper zakt Gudelj weer terug en neemt Younes het niet over. De Duitser zit totaal niet op te letten.

18:01 Rustig

Ajax neemt nu even wat gas terug en loert meer op de counter. Een balletje op Milik in de diepte wordt teruggefloten door Blom, buitenspel.

17:59 Wandelen

Bazoer en Schöne hobbelen een beetje over het veld aan de bal, geen enkele druk van PEC, ze hoeven geen enkele moeite te doen, de Zwollenaren hebben zich over gegeven.

17:57 Aanval Ajax

Een heerlijk weipballetje van Klaassen op Milik die in het strafschopgebied de bal net niet onder controle kan krijgen waardoor hij de bal verliest. Ajax wil wel 14 doelpunten scoren zo lijkt het.

17:56 Heerlijk

Schöne met een heerlijk hakballetje waardoor hij de bal onder zich door speelt en de hele PEC-verdediging op het verkeerde been zet. Zijn voorzet is te snel waardoor niemand voorin staat van Ajax. PEC neemt weer over, Gudlj had vlak voor de kans van Milik ook een hakje op Bazoer. Ajax staat uit te sloven, heerlijk om te zien.

17:54 OEF!

Klaassen is sterk in het strafschopgebied na de corner. Een voorzet van Dijks wordt doorgetikt naar Milik die de bal nog bijna in het dak van het doel schiet maar de bal gaat net over. Dat had de 4-0 moeten zijn.

17:53 Bijna!

Dijks met een heerlijke voorzet maar Klaassen is te ver weg van de bal. Maar Dekker neemt geen risico en kopt de bal achter maar de bal vliegt net over het doel. Bijna in eigen goal!

17:52 Statistieken

Nou ja, hij is goed op dreef, een half jaar geleden zat hij nog op de bank, rustig aan...


17:51 Tweede helft

Ajax trapt af, Blom fluit en we zijn weer onderweg, meer doelpunten please!

17:49 video

De 2-0 van Milik

17:44 Analyse

Ajax is volledig in controle en laat PEC het spel maken. De Zwollenaren krijgen een paar kansjes maar Ajax speelt op de counter en straft elke grote aanval af. Milik staat als een ervaren spits op precies de goede plaatsen en speelt een van zijn beste wedstrijden ooit voor Ajax. Schöne heeft een paar mooie kansen kunnen creëren samen met Klaassen en Gudelj plus hij weet Bazoer goed te vinden wanneer die een keer van kant wisselt. Daardoor swingt Ajax voorin. Het middenveld zakt expres in maar daardoor hebben Gudelj en Bazoer nauwelijks grip op het middenveld, dat zal dan de tactiek van De Boer zijn. Younes hebben we alleen nog nauwelijks gezien en op een goed schot van afstand na heeft de Duitser nog weinig toegevoegd aan de wedstrijd. De verdediging staat als een huis, Veltman heeft geen enkele moeite op de linkerkant, Dijks heeft het wat zwaarder en heeft al een aantal corners moeten weggeven. Voor de rest is er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax.

17:34 Rust

Eén minuutje blessuretijd en het enige noemenswaardige is een vrije trap van PEC die wordt in gekruld. Viergever werkt de bal weg. Blom fluit, naar de kleedkamers!

17:33 Oef

Daar is Younes eindelijk, na een dribbel van 10 meter schiet hij op doel, de bal krult perfect in naar de verre hoek maar de PEC-keeper staat goed en kan zich helemaal uitstrekken naar de bal en die net naast tikken, scheelt 10 centimeter.

17:32 LAT!

Schöne met een heerlijke trage en hoge vrije trap naar het strafschopgebied die precies op het hoofd van Milik komt die helemaal vrij staat. De bal komt net op de lat en stuitert terug het veld in, de keeper vangt de bal.

17:31 Corner Ajax

PEC komt er nu niet meer uit en Ajax heeft alles in de hand. Dijks stormt weer naar voren en ziet zijn voorzet geblokt worden voor een corner. Die wordt kort genomen en daarna loopt alles in de soep, PEC verovert de bal omdat Klaassen staat te klungelen.

17:30 Vine

De 1-0


17:28 GOAL

Na de voorzet neemt Ajax de bal snel weer over en Milik krijgt de bal heerlijk in de diepte van Bazoer die de ruimte ziet liggen in het strafschopgebied. Milik rent in het gat en schiet meteen op doel in de verre hoek. De keeper is kansloos, 3-0!

17:26 Aanval

Een voorzet van Younes die in niemandsland belandt.

17:25 Balbezit

Ajax laat PEC weer komen en de Zwollenaren hebben het meeste balbezit in de afgelopen minuten, ze doen er alleen niets mee.

17:23 Kansje

Klaassen staat nu aan de rechterkant met de bal op de zijlijn. Hij doet een Zidane en probeert de bal bij Schöne te krijgen maar PEC werkt de bal meteen achter voor een corner. De corner zelf wordt weg gekopt en de de volgende voorzet is voor de keeper.

17:22 Foutje

Een pass terug voor PEC gaat bijna fout wanneer Milik op de loer ligt en bijna de bal kan veroveren en alleen door kan op doel. Het loopt net goed af voor de Zwollenaren.

17:21 Onzichtbaar

Voor een tweede wedstrijd op een rij is Younes behoorlijk onzichtbaar. De aanvallen moeten wel over de rechterkant gaan van Ajax omdat de aanvaller totaal niet in de wedstrijd zit.

17:19 Statistieken


17:17 GOAL

De corner is zwak maar na een paar passjes van de ene naar de andere kant van het veld brengt Schöne Bazoer in stelling over de rechterkant die bij de achterlijn voor geeft aan Milik die de bal in het doel tikt, 2-0!

17:16 Corner PEC

De volgende voor Zwolle, deze is laag en kan ook makkelijk weggewerkt worden. Met wat mazzel kan Ajax de bal naar voren krijgen en Dijks rent een meter of 60 over het veld over de rechterkant!! Hij kapt naar binnen en rost de bal op doel, de keeper van PEC zit er nog net aan en tikt de bal over, bijna 2-0!

17:13 Analyse

Ajax leek de boel onder controle te hebben maar PEC begint nu het het initiatief te nemen. De Zwollenaren krijgen kans op kans en Ajax heeft het moeilijk nu op het middenveld omdat Bazoer en Gudelj allebei terug gezakt zijn en Milik, Younes en Schöne de ruimte die daardoor ontstaat niet kunnen belopen.

17:12 Schot PEC

Nu een afstandsschot van PEC. De bal wordt geblokt door Bazoer.

17:11 Aanval PEC

Nu een voorzet van PEC die bijna bij Veldwijk komt maar Veltman staat sterk te verdedigen en schermt de bal af zodat Cillessen de bal kan op pakken.

17:11 Aanval

Van Polen krijgt de bal bij de cornervlag van Ajax en geeft voor. Viergever kopt de bal weg. PEC weer in de aanval.

17:09 Oef

Ajax komt er even uit wanneer Schöne en Gudelj de cominbatie aangaan en de Serviër het strafschopgebied in kan lopen met de bal. Ehizibue komt alleen net met een tikje aan de bal waardoor Gudelj het even kwijt is en de bal kwijt raakt. Kans verkeken.

17:08 Corner PEC

De Zwollenaren komen wat meer in de wedstrijd. Een corner landt midden in het strafschopgebied maar Veltman kan de bal snel wegwerken.

17:04 Vrije trap

Milik wordt op de hak getrapt en Ajax krijgt een vrije trap vanaf een meter of 25. Schöne legt aan en rost de bal maar net naast het doel. Heerlijke trap van de Deen maar de bal gaat een metertje of anderhalf naast.

17:03 Video


17:02 Klappen

Het spel ligt een minuut stil in de 14de minuut. Het hele stadion klapt en het klinkt JOHAN JOHAN in het stadion. Ook de spelers klappen, de scheidsrechters klappen. En na een minuut gaan we weer verder. Prachtig.

17:01 Vrije trap

PEC met een vrije trap, Van Polen neemt hem en krult de bal hoog in het strafschopgebied van een meter of 35. De bal wordt doorgekopt en komt uiteindelijk bij een PEC-speler die de bal achter trapt.

17:00 Dominant

PEC komt er in de eerste 10 minuten niet uit. Ajax heeft het balbezit en speelt veel aanvallender maar de passing naar voren is slordig waardoor de bal op en neer gaat. Ajax heeft het overwicht op het middenveld alleen zijn Younes en Schöne een paar keer slordig met de bal.

16:57 Aanval Ajax

Younes komt even eroverheen over de linkerkant maar net wanneer hij het strafschopgebied in draait raakt hij de bal kwijt. Hij liep ook op twee verdedigers af, beetje te ambitieus.

16:51 Video


16:50 GOAL

Net zoals PSV een vroege openingstreffer. Viergever met een heerlijke voorzet die precies op het hoofd van Schöne komt die in de spitspositie staat. De Deen kan vrij inkoppen en na twee minuten staat het 1-0!

16:49 Eerste aanval

PEC opent de wedstrijd met het eerste gevaar maar Viergever staat goed te verdedigen en pakt de bal af.

16:48 Aftrap

Het aftrappen duurt wat langer, de drie T-shirts die op het veld liggen moeten er nog af gehaald worden en de rook en oud-spelers moeten nog van het veld af. Kevin Blom fluit, Ajax trapt af, de jacht op de koppositie is geopend!

16:45 Minuut stilte

De muziek is afgelopen, de spelers staan om de middencirkel, de fakkels gaan aan en het hele stadion is stil.

16:43 Panorama


16:42 Johan


16:41 Speech

Jordi Cruyff spreekt het publiek even toe via het scherm in het stadion. Meteen daarna klinkt een andere legende door de speakers, het Bloed, Zweet en Tranen van André Hazes. Mooi.

16:39 Quote De Boer (2)

"Waar ik mij al aan stoor is de gedachte: over 6 wedstrijden zijn wij kampioen. Dat is wat er een beetje sluimert overal, wij moeten gewoon zorgen dat wij elke wedstrijd op en top geconcentreerd zijn. Wij moeten echt van wedstrijd tot wedstrijd denken."

16:37 Quote De Boer

"Ik had wel verwacht dat PSV zou winnen, qua selectie is PSV veel breder dan AZ dus ik had niet anders verwacht. Zij doen hun plicht en dat moeten wij vandaag ook doen."

16:31 Spits

De focus in deze website ligt op Milik. De Pool is bezig aan een goede reeks en Ajax is al bezig moet het zoeken naar een opvolger. Sébastien Haller staat hoog op het lijstje samen met Vincent Janssen. Wat heel raar is omdat Ajax al 3 andere spitsen heeft, El Azzouzi, Zivkovic en Hendriks. En de laatste twee zijn al aangekocht! Als Ajax denkt aan een verkoop van de zomer dan zal Milik goed moeten presteren vandaag om in de aandacht te blijven.

16:28 Titelkansen

Hoeveel punten heeft Ajax nodig om kampioen te worden:


16:22 Eerbetoon

Zelfs de warming-up van Ajax staat in teken van Johan Cruijff


16:19 Analyse opstelling

El Ghazi staat in de belangstelling deze week van diverse topclubs maar bij Ajax kan hij nog steeds niet rekenen op een basisplaats. De Boer vindt Schöne nog steeds een betere optie op de rechterkant. Opvallend want vlak voor de international break speelde de Deen belabberd op die positie en kon tegen PSV geen potten breken. Pas toen El Ghazi erin kwam liep het eindelijk weer vlot. De rest van de opstelling is zoals het was de afgelopen weken waardoor Sinkgraven en Fischer nog steeds op de bank zitten en voorlopig weinig speeltijd lijken te krijgen. Daarvoor zal Ajax eerst wat spelers moeten gaan verkopen of er moeten blessures opspelen. Beetje kansloos vooruitzicht voor de twee.

16:15 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.